Anasayfa /  Spor /  Beşiktaş

Derbide kritik karar! Herkes bu anı konuştu

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın 2 golünde ve penaltı kararında VAR devreye girdi. Sadık'ın Beşiktaş'a attığı gol ise gecenin en çok konuşulan pozisyonu oldu.

Abone ol
Abone ol 26 Şubat 2019 18:27

Spor Toto Süper Lig'deki Beşiktaş-Fenerbahçe maçında VAR, üç kritik pozisyonda devreye girdi.



GÖKHAN GÖNÜL'ÜN GOLÜNDE OFSAYT İNCELEMESİ



Beşiktaş'ın maçta 1-0 öne geçtiği golde Bülent Yıldırım uzun süre VAR odasından gelecek yanıtı bekledi.



Gökhan Gönül'ün kaleye gol vuruşunu yaptığı sırada Atiba Hutchinson'ın kaleye en yakın oyuncu olup olmadığı yönünde incelemede bulunan VAR odasından "gol nizami" cevabı geldi.

BEŞİKTAŞ VAR İLE PENALTI KAZANDI



Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın 14. dakikasında Gökhan Gönül cezası sahası içerisinde topu kontrol etmek isterken, Hasan Ali Kaldırım'ın müdahalesi sonrasında yerde kaldı. Hakem Bülent Yıldırım pozisyonu devam ettirdi ancak daha sonra VAR'dan uyardı geldi



VAR Hakemi Cüneyt Çakır'ın tavsiyesi sonrası kenara gelen Bülent Yıldırım, "penaltı noktasını" gösterdi. Meşin yuvarlağın başına geçen Burak Yılmaz, topu ağlara göndererek tabeladaki skoru 2-0'a taşıdı.



SADIK'IN GOLÜNDE VAR İNCELEMESİ



Fenerbahçe'de Sadık Çiftpınar'ın 61. dakikada attığı golün ardından hakem Bülent Yıldırım VAR incelemesi yaptı.



Valbuena'nın kullandığı duran topta Sadık kafa vuruşunu yaptı ve skoru 3-2 yaptı. Ancak pozisyonda Sadık'ın kafa vuruşu yaptığı sürede Dorukhan'a faul yapmış olma ihtimali üzerine VAR ekranına gidildi. Bülent Yıldırım yaptığı incelemenin ardından pozisyonda faul olmadığına ve golün nizami olduğuna hükmederek orta noktayı gösterdi. 


Yorumlar