Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Derbi'de kazanan çıkmadı! Fenerbahçe Galatasaray maç özeti ve golleri izle

Derbi'de kazanan çıkmadı! Fenerbahçe Galatasaray maç özeti ve golleri izle.. Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında oynanan derbi müsabakasında ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Kadıköy'de gelenek devam etti ve Fenerbahçe hem eksik kaldığı hem de geriye düştü maçta genç yeteneği Eljif Elmas'ın 71. dakikadaki golü ile beraberliği yakaladı ve dev derbi 1-1 bitti. Galatasaray'ın golü ise 66. dakikada Onyekuru'dan geldi. İşte Fenerbahçe Galatasaray maç özeti ve golleri...

Abone ol
Abone ol 14 Nisan 2019 21:11

Kadıköy'de gelenek devam etti... Fenerbahçe 20 yıldır mağlup olmadığı Galatasaray'a 10 kişi direndi. Sarı lacivertliler 1-0 geriye düştükleri maçta beraberliği yakalayıp 1 puanı kurtardı. Başakşehir'in puan kaybettiği haftada Galatasaray'a çelme takan Fenerbahçe rakibini 20 yıldır Kadıköy'de 3 puana hasret etti. 56 puanda kalan Galatasaray şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı.

Bu sonuçla puanını 56'ya yükselten Galatasaray, lider Başakşehir'le arasındaki puan farkını 5'e indirdi. Fenerbahçe ise 33 puanla 14. sırada yer aldı.

Öte yandan, Hasan Ali Kaldırım, mücadelenin 45. dakikasında direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Kadıköy'de seri 23 maça çıktı

Fenerbahçe deplasmanında son galibiyetini 22 Aralık 1999'da 2-1'lik sonuçla alan sarı-kırmızılı takım, aradan geçen 19 yılı aşkın sürede rakibini deplasmanda yenmeyi yine başaramadı. 

Galatasaray, 1999'daki galibiyetten sonra sarı-lacivertli ekiple Kadıköy'de 23. kez karşılaştı. Sarı-kırmızılı takım, 3'ü Türkiye Kupası, 20'si lig olmak üzere Kadıköy'de çıktığı 23 resmi müsabakada 15 kez yenildi, 8 defa da berabere kaldı. 



Kadıköy'de 15 gol attı, 44 gol yedi 



Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanında çıktığı son 23 müsabakada gol yollarında da büyük sıkıntı yaşadı.  Sarı-lacivertli ekip karşısında bu müsabakalarda 15 gol atan sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 44 gole engel olamadı. 

Fenerbahçe Galatasaray maç özeti ve golleri izle

MAÇTAN DAKİKALAR

Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe, Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı.

25'inci dakikada Serdar Aziz'in uzun pası ile sağ çaprazda topla buluşan Moses'in ceza sahası içinden vuruşunda top kaleci Muslera'da kaldı. 



27'nci dakikada Valbuena'nın ceza yayı dışı sağ çaprazından şutu az farkla dışarı gitti.



33'üncü dakikada Feghouli'nin sağ kanattan ortasında topla buluşan Diagne'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak dışarı gitti.



45'inci dakikada Semih Kaya'nın uzun pasında topla buluşan Diagne, Hasan Ali'nin müdahalesi ile yerde kaldı. Pozisyon sonrası VAR'a başvuran hakem Ali Palabıyık, Hasan Ali'yi kırmızı kart ile cezalandırdı.



45+2'nci dakikada Feghouli'nin kullandığı serbest vuruşta kaleci Harun parmaklarının ucu ile son anda topu kornere çeldi.





İlk yarı golsüz sona erdi.



54'üncü dakikada Onyekuru'nun pası ile ceza sahası dışında topla buluşan Feghouli'nin ortası ile sağ çaprazda buluşan Mariano'nun yerden vuruşunda top auta çıktı.



62'nci dakikada Emre Akbaba'nın pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Linnes'in şutu savunmadan sekerek yan direğe çarpıp top auta çıktı. 



66'ncı dakikada Donk'un pası ile sağ kanatta topla buluşan Feghouli'nin ortasına iyi yükselen Onyekuru'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.



71'inci dakikada Valbuena'nın pasında sol çaprazda topla buluşan Dirar, topu ceza sahasına gönderdi. Dirar'ın topu ile buluşan Eljif'in bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.



90+4'üncü dakikada Soldado'nun pası ile ceza sahası içinde buluşan Alper Potuk'un yerden vuruşunda top dışarı çıktı.



Karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.

STAT: Ülker



HAKEMLER: Ali Palabıyık, Kemal Yılmaz, Serkan Olguncan



FENERBAHÇE: Harun Tekin, Dirar, Skrtel, Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Tolgay Arslan (Dk. 60 Jailson), Eljif, Moses (Dk. 90+2 Alper), Valbuena (Dk. 81 İsmail), Soldado



GALATASARAY: Muslera, Mariano, Semih Kaya, Donk, Linnes, Fernando, Ndiaye, Belhanda (Dk.46 Emre Akbaba), Feghouli (Dk. 84 Mitroglou), Onyekuru, Diagne



GOLLER: Dk. 71 Eljif (Fenerbahçe) - Dk. 66 Onyekuru (Galatasaray)



KIRMIZI KART: Dk. 45 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)



SARI KARTLAR: Mehmet Topal, Moses, Valbuena, Tolgay, Soldado (Fenerbahçe) - Belhanda, Mariano, Sinan (Galatasaray)


Yorumlar