Anasayfa /  Foto Galeri

Depreme denizde yakalanan balıkçılar yaşadıkları korkunç anları anlattılar: Su kaynıyordu

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depreme denizde yakalanan gemi kaptanı İbrahim Taşkın ve balıkçı Cüneyt Efeer, yaşadıklarını anlattı. Balıkçı Cüneyt Efeer, "Akıntıya kapıldık, motorlar büyük olmasa kurtaramazsın kendini, motor büyük olduğu için kendimizi kurtardık. Denizin içi resmen kaynıyordu. 20-30 metrekarelik bir alanda kaynama vardı. Bizi kendine doğru çekiyordu. Bastık tam gaz çıktık, kaçtık oradan" ifadelerini kullandı.

Depreme denizde yakalanan balıkçılar yaşadıkları korkunç anları anlattılar: Su kaynıyordu - Sayfa 1

Bir su ürünleri şirketinin balık çiftliğinde çalışan gemi kaptanı İbrahim Taşkın,  yaptığı açıklamada, depremin merkez üssüne yaklaşık 3 mil uzaklıkta görev yaptığı sırada sarsıntının meydana geldiğini söyledi.

Depreme denizde yakalanan balıkçılar yaşadıkları korkunç anları anlattılar: Su kaynıyordu - Sayfa 2

Deprem sırasında gemi çalışanlarıyla büyük korku ve panik yaşadıklarını belirten Taşkın, depremi çok şiddetli hissettiklerini kaydetti.

Depreme denizde yakalanan balıkçılar yaşadıkları korkunç anları anlattılar: Su kaynıyordu - Sayfa 3

"Deprem bize çok yakındı"

Taşkın, sahile geldiklerinde, sürüklenen gemilerin kurtarılması için Sahil Güvenlik ekiplerine yardım ettiğini anlatarak "Sahil Güvenlik bize anons etti 'Suyun üzerindeki masa, sandalyeyi toplayın.' diye. Gemiye aldık, gelenlere malzemelerini veriyoruz. Deprem bize çok yakındı, 3 kilometre yakınımızda oldu. Açıkçası çok korktuk." dedi.

Depreme denizde yakalanan balıkçılar yaşadıkları korkunç anları anlattılar: Su kaynıyordu - Sayfa 4

İbrahim Taşkın, şöyle devam etti:

"Ben 1999 Marmara Depremi'ni de yaşamıştım. O depreme yakın bir sarsıntı hissettik. Teknenin 15-20 santimetre havaya kalkıp indiğini, her tarafının titrediğini, camlarının sarsıldığını, makaraların sallandığını çok kötü bir şekilde hissettik. Dalgıç arkadaşlar sudaydı. Onlar korktu, su yüzeyine 'Ne oluyor?' diye fırladılar. Biz burada depremi kötü yaşadık, Allah bir daha yaşatmasın."