Anasayfa /  Güncel

Deprem sonrası Malatya valisinden açıklama

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Malatya'nın yanı sıra Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Siirt, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da da hissedildi.

Abone ol
Abone ol 04 Ağustos 2020 15:09

AFAD verilerine göre merkez üssü Pütürge ilçesi olan deprem saat 12.37 sıralarında kaydedildi. 7 kilometre derinlikte meydana gelen deprem Diyarbakır, Batman, Elazığ, Siirt, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi çevre illerde de hissedildi.

Vali Baruş: Can kaybımız yok

TRT Haber yayınında  son duruma ilişkin bilgileri paylaşan Malatya Valisi Aydın Baruş, "Can kaybımız yok, araştırmalar devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Malatya Valilligi'nden yapılan açıklamda can kaybı ve yaralanma tespit edilmediği belirtilerek şu bilgiler verildi:

"Mahalle muhtarlıklarından alınan bilgiler ile AFAD, Emniyet ve Jandarma ekiplerince yapılan saha araştırmaları neticesinde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı meydana gelmediği tespit edilmiş olup, depremin hemen ardından bölgeye sevk edilen İl AFAD Müdürlüğü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlilerince binalarda hasar tespitine yönelik çalışmalara başlanmıştır.

Soylu: Hasara yönelik ihbar yok taramalar sürüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda olumsuz bir durum yaşanmadığını belirtti. Soylu, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor" ifadelerini kullandı. AFAD'dan yapılan açıklamada da şimdilik olumsuz bir ihbarın olmadığı belirtildi. 

  

 

"Hasar gören binalar biraz daha ağırlaştı"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Bölgeden aldığımız ilk bilgilere göre can ve mal kaybı olmadığını öğrendik. İlçede geçmiş dönemdeki depremlerde hasar gören binaların biraz daha ağırlaştığı şeklinde bilgiler aldık" diye konuştu.

Bakan Kurum: Ekiplerimizin çalışmaları sürüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda vatandaşlara geçmiş olsun mesajı iletti. Kurum, "İl Müdürlüğü ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürmektedir. Süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

Yorumlar