Anasayfa /  Güncel

Deprem bölgesinde incelenen ve acil yıkılması gereken bina sayısı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde yıkıma sebep olan depremlerin ardından deprem bölgesinde ki asar tespit çalışması hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 19 Şubat 2023 15:30

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde yıkıma sebep olan depremlerin ardından deprem bölgesinde ki asar tespit çalışması hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Türkiye'yi derinden etkileyen ve 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Pazarcık ile Elbistan depremlerinin ardından 11 kentte, on binlerce canımızı kaybettik.

BAKAN KURUM AÇIKLAMADA BULUNDU

Can kayıplarımızın yanı sıra birçok bina yıkıma uğradı ve enkaz durumuna geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep AFAD Koordinasyon Merkezi’nde afet bölgelerinde yürütülen hasar tespit çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

AĞIR HASARLI BİNA SAYISI: 90 BİN 609

Deprem bölgesinde 684 bin binada hasar tespit çalışması yapıldığını belirten Bakan Kurum, 90 bin 609 binada bulunan 345 bin bağımsız bölümün yıkık, yıkılmak üzere ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettiklerini dile getirdi.


"7 BİN 328 UZMANIMIZLA İNCELEDİK"

Kurum, hasar tespit çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi: "Hasar tespit çalışmalarımızı sahada 7 bin 328 uzmanımızla 11 ilimizde yapıyoruz. Bugüne kadar 3 milyon bağımsız bölümü inceledik, bu 684 bin binaya tekabül ediyor. 90 bin 609 binada yer alan 345 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptık.


"E-DEVLET ÜZERİNDEN BİLGİ ALABİLİRLER"

Bu kapsamda 3 milyon konutun 2 milyon 700 binini de bütün iller için az hasarlı ve hasarsız olduğunun tespitini yapmış olduk. Yine Gaziantep genelinde 34 bin 961 bağımsız bölümden oluşan 14 bin 341 binanın da yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespitini yaptık. Kalan hasarsız ve az hasarlı konutlarımız, orta hasarlı konutlarımıza ilişkin e-devlet üzerinden vatandaşlarımız detaylı her türlü bilgiye ulaşabilirler."

"TAŞINMA SÜRECİNİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ"

Bakan Kurum, binalardan eşya alınma süreciyle alakalı olarak da vatandaşa uyarıda bulunduklarını söyleyerek, "Eşya taşımak isteyen vatandaşımıza zaten AFAD'dan biz gerekli her türlü desteği ilk günden itibaren veriyoruz. Askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, UMKE'mizle, tüm ekiplerimizle birlikte sahadayız ve taşınma sürecini de beraber yöneteceğiz. Acılarımızı paylaşacağız, burada biz başka acılar yaşamak istemiyoruz." diye konuştu.

Eşya taşınma sürecinin valilikler kanalıyla yürütülmesinin büyük önem taşıdığını dile getiren Kurum, bazı binaların eşya alınamayacak kadar ağır hasarlı olduğunu aktardı.

Yorumlar