Anasayfa /  Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na FETÖ operasyonu!

Ankara'da FETÖ operasyonları! Onlarca gözaltı kararı! Ankara'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na yönelik operasyonda 29 asker hakkında gözaltı karar verildi. Başkentte ankesörlü telefon ve Bylock operasyonlarında da çok sayıda kişi hakkında yakalama kararı verildi.

Abone ol
Abone ol 03 Mayıs 2019 10:39

Deniz Kuvvetleri Komutanlığ'ına FETÖ operasyonu! 

Deniz Kuvvetlerin Komutanlığındaki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan, 14'ü halen görevde bulunan 29 askerden 26'sı yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki FETÖ yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, biri albay, diğerleri astsubay rütbesinde olmak üzere 29 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda şüphelilerden 26'sı gözaltına alındı.

Zanlılardan 14'ünün görevde olduğu, diğerleri hakkında FETÖ soruşturmaları nedeniyle idari işlem uygulandığı öğrenildi.

ANKESÖRLÜ TELEFON OPERASYONU



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün mahrem imamları ile ankesörlü telefonlar ve kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 29 deniz astsubay ile 53 jandarma astsubay hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan şüphelilerin 62'sinin görevde olduğu, diğerleri hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulandığı bildirildi. Gözaltı işlemleri devam ediyor.

BYLOCK OPERASYONU



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca toplam 10 FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensubu hakkında örgütün gizli haberleşme ağı olan 'ByLock' kullandıkları gerekçesiyle ise 3 Mayıs itibariyle gözaltı kararı verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce şu ana kadar 8 şüpheli yakalandı. Diğer zanlıların da yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.


Yorumlar