Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 1.640 Askeri Personel Alımı Gerçekleştirecek

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 1.640 askeri personel alımı başvuruları yayımlanarak başvuru almaya başladı.

Abone ol
Abone ol 28 Nisan 2019 19:15

Askeri personel alımı başvuru şartları ve başvuruları nereden yapılacak?

En az ilköğretim mezunu olması, Askerlik hizmetine başlamadan sözleşmeli erliğe kabul edilenlerin sevkleri; Askerlik yükümlülüğünü daha evvel tamamlamamış olanların, askerlik yükümlülüklerine dair olarak ilgili mevzuatta belirtilen şartlara uygun olarak, ön sözleşme imzalandığı tarihten itibaren ay olarak geçirdiği sürelerin üçte biri askerlik hizmetinden sayılır.

Sadece erkek adaylar başvuru yapabilir. Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1994 tarihi ve sonrasında doğanlar)

Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1994 tarihi ile 31 Aralık 1999 tarihleri arasında doğanlar) başvuru yapabiliyor.

Başvuru E-devlet üzerinden yapılacak. Fiziki Yeterlilik Testine (aile hekimi, kurum hekimi vb.) "adayın spor (şınav, mekik ve koşu) yapmasında sakınca olmadığına dair rapor" ve, FYT sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sağlık probleminde sorumluluk tarafıma aittir" ibaresi bulunan Muvafakat Yazısı" ile sınava katılacaklardır.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı askeri alımlar için tıklayın

Askeri alımlara başvuru için tıklayın


Yorumlar