Anasayfa /  Yaşam

Yepyeni bir mutfak için 10 harika ipucu

Yepyeni bir mutfak için 10 harika ipucu

Abone ol
Abone ol 03 Ocak 2016 23:38

  Yepyeni bir mutfak için 10 harika ipucu...Evin neredeyse en önemli yaşam alanı mutfağınız.. Ve ne kadar düzenli olursa olsun bir süre sonra gözünüze sıkıcı görünmeye başlayabilir. Oysa küçük detay değişikliklerle ve birkaç pratik çözümle mutfağinizn baştan aşağı yeni bir havaya bürünmesini sağlayabilirsiniz. İşte size yepyeni bir mutfak için 10 hairka ipucu..

1) Renkli buzdolabından korkmayın

Pek çok kişi vintage buzdolaplarının daha çok bir vitrin malzemesi olduğunu düşünebilir. Ama aslında bu tip buzdolapları mutfağınıza hareket katacaktır. Eğer buzdolabı yanında herhangi bir eşyanız yoksa dolabın kapağındaki renkler ve çizgiler beyaz bir duvarda göz yormaz. Beyaz bir mutfağınız varsa da, canlı renklerde bir buzdolabıyla ortalığı hareketlendirebilirsiniz.

2) Renkli sandalye kullanın

Buzdolabı sizin için radikal bir değişim olabilir. O halde, mutfağınızın köşesine bir kahve alanı kurmak için bahaneniz yok. Alanınız müsaitse, oraya yuvarlak, bildik renklerde bir masa koyabilir, çevresindeki sandalyeleri çeşitli renklere boyayabilirsiniz. Renklerin mutfağınızın çehresini nasıl değiştirebileceğine inanamayacaksınız.

3) Saklama alanlarınıza pratik çözümler

Çöplerden başlayalım. Çöplerinizin geri dönüşüme gidebilecek olanlarını ayırmanız çevreye de katkıda bulunmanızı sağlayacak. Cam şişe, teneke ve kağıtları ayrı bir çöpte biriktirmek için böyle bir sistem kullanabilirsiniz.

4) Kağıt havluluk alanı

Mutfakta en çok kullanılan eşyalardan biri de kağıt havludur. Eğer tezgâh üstünün çok kalabalık olduğunu düşünüyorsanız, duvarda da yeriniz yoksa çekmece alanlarından birini kağıt havluluk alanı olarak kullanabilirsiniz.

5) Bir de böyle deneyin

Bir çekmece önerisi daha… Bazen çekmece alanlarını hiç kullanmadığımız ıvır zıvırla doldururuz ve esas malzemeleri kenara köşeye atıveririz. Bunun önüne geçmek için patates, soğan veya sarımsak gibi dışarda durabilecek erzaklarınızı çekmece sisteminde saklamak doğru ve pratik bir çözüm olabilir.

6) Kara tahtanız olsun!..

Mutfak trendleri içinde bu sıralar en çok kullanılan eşyalardan biri de kara tahta! Modern bir mutfağınız olsa bile, eksik listenizi kara tahtaya yazmak son derece sıcak bir atmosfere olanak sağlıyor. Hatta evin en çok kullanılan alanı olarak mutfakta bir çeşit haberleşme zemini yaratabilir, ev ahalisine küçük notlar yazabilirsiniz.

7) Kendi eseriniz olsun!

Bir mutfağı güzelleştiren yegâne şey, aslında sizin kendi ellerinizle yaptığınız, size özel eşyaların olmasıdır. Mesela, eski bir çekmecenizi boyayıp ufak tefek rötuşlar yaparak bir mutfak tezgâhına çevirebilirsiniz. Emek verdiğiniz bir eşyanın yarattığı mutluluk hissini hiçbir ‘yeni’ eşya veremez, bundan emin olun.

8) Çok iyi fikir!

Her gün kullandığınız ve bazen pek de işe yaramadığını düşündüğünüz ofis eşyalarınız var mı? Cevabınız ‘evet’se işte size hoşunuza gidecek bir fikir: dosyalarınızı bir arada tutmak için kullandığınız dosyalıkları dolap içine monte ederek, içine buzdolabı poşeti, streç film, alüminyum folyo gibi ince uzun kutuları dizebilirsiniz.

9) Raflarınız eğlenceliğiniz olsun

Ekstra raf sistemleri pek çok yapı market ve ev mağazalarında bulunabiliyor. Üstelik monte etmesi de çok kolay. Onları düz bir şekilde yapmak yerine, zikzak şekilde yapıp boyamayı deneyin. Hazır olarak sevdiğiniz bir renk de alabilirsiniz elbette. Örnek olarak siyah ve beyazın bu tezgâhı nasıl değiştirdiğine bakın…

10) Temiz ve düzenli bir alan

Ve bir ‘alan tasarrufu’ önerisi daha… Mutfağınız için kullandığınız temizlik malzemelerinin bir kısmını şekilde gördüğünüz gibi asabilirsiniz. Böylece size kalacak diğer alana fırça, sünger, temizlik bezi gibi diğer malzemelerinizi koyabilirsiniz.

Etiketler Yepyeni bir mutfak
Yorumlar