Anasayfa /  Yaşam

Decacorn ne demek? Decacorn nedir, ne anlama geliyor?

E-ticaret platformu Trendyol, 1,5 milyar dolar yeni yatırım ile değerlemesini 16,5 milyar dolara çıkardı. Böylece Trendyol, değeri 10 milyar doları geçen şirketler için kullanılan "decacorn" tanımına sahip ilk Türk teknoloji şirketi oldu. Bu gelişme sonrasında Decacorn ne demek? Decacorn nedir, ne anlama gelir? Sorgulamaları hız kazandı.

Abone ol
Abone ol 09 Ağustos 2021 16:28

Trendyol, değerini 16,5 milyar dolara çıkararak 'decacorn' tanımına sahip ilk Türk teknoloji şirketi oldu. Trendyol Kurucusu Demet Mutlu, Trendyol'un ilk "decacorn" olmasının uluslararası arenadaki konumunu güçlendireceğini belirterek, "Bu yatırım Türkiye'nin dijital ekosistemine uluslararası ilgiyi artıracak ve sektörümüzün gelişmesine ciddi ivme kazandıracak." ifadelerini kullandı. 

DECACORN NE DEMEK?

Decacorn, girişim sermayelerinin değerlendirilmesinde önem arz ediyor. Değeri 10 milyar doları geçenler için kullanılan Decacorn tabiri, dünya genelinde kullanılmaktadır. Decacorn, yeni bir terimdir. Değeri bir milyara ulaşan şirketlerin 2013 yılında Cowboy Ventures’ın kurucusu Aileen Lee tarafından ‘Unicorn’ olarak isimlendirilmesinin ardından on milyar dolar değerlemeye ulaşan şirketler için de bir terim ihtiyacı doğmuştur. Bu noktada türetilen ve kelime anlamı ‘‘onboynuz’’ olan decacorn, değeri on milyar doları geçmiş şirketlerin sınıflandırılmasında kullanılır.

 

Yorumlar