Anasayfa /  Güncel

DEAŞ'ın kaçırıp seks kölesi yaptığı Leyla'dan korkunç açıklamalar !

DEAŞ lideri Bağdadi'nin yanında tutulup sonra başka birine hediye edilen Leyla, "Köle pazarı defile gibiydi, bizi kontrol eden erkeklerle dolu bir odada yürüyorduk. Satın alan kişi beni hamile bırakıp zorla kendi kendime kürtaj yaptırdı" dedi.

Abone ol
Abone ol 22 Mayıs 2020 21:21

DEAŞ militanlarınca kaçırılan ve seks kölesi olarak kullanılan beş çocuk annesi Ezidi kadın Leyla Shamo bir zamanlar Bağdadi'nin yanında tutulmuş ardından Bağdadi tarafından birine 'hediye' edilmişti. Leyla, "Köle pazarı defile gibiydi, bizi kontrol eden erkeklerle dolu bir odada yürüyorduk. Satın alan kişi beni hamile bırakıp zorla kendi kendime kürtaj yaptırdı" dedi.

 Leyla yaşadığı cehennemi şöyle ifade etti:

Bakışları keskin, mavi gözlü ve iri yarı biriydi. Galaxy Düğün salonuna girdiğinde onun Irak'ın Musul kentinde köle pazarına dönüştürülen bu mekanın sorumlusu olduğu hemen anlaşılıyordu. Yere DEAŞ militanlarınca kaçırılan onlarca Ezidi kadın ve kız yatırılmıştı. Bir araya toplanmış kadınların arasında yürüdü, en ufak hareket edeni sert şekilde dövdü.

Bir noktada durdu, 14 yaşındaki bir kızı saçlarından tutup sürükledi. Daha sonra dışarı çıkardı. Belli ki onu kendisine ayırmıştı. Bu olay meydana geldiğinde 2014 yılıydı. Adı Hacı Abdullah olan şeriat hakimi bu şahıs aynı zamanda DEAŞ'ın köle sisteminin de mimarlarından biriydi. Daha sonra DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'nin yardımcısı oldu. Örgüt içerisinde Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi takma adı ile biliniyor. ABD başına 5 milyon dolar ödül koydu.

"Özenle yürütülen bir plandı"

Uluslararası Adalet ve Hesap Verebilirlik Komisyonu'nun (CIJA) kurucusu ve yöneticisi Bill Wiley, "Ezidi kadınları köleleştirmeye ve tecavüz etmeye örgütün militanları kendi başlarına karar vermedi. Bu, grubun tepe yönetimi tarafından özenle yürütülen bir plandı." diyor. "Pratikte uygulamanın ötesinde, sözde devletlerinin (Irak Şam İslam Devleti) tüm gereksinimlerini yerine getirdiler." diyen Wiley, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Böyle yaparak artık Ezidi çocuk doğmadığından emin olmak istiyorlardı, Ezidileri yok edeceklerdi."

Yorumlar