Anasayfa /  Ekonomi

Dar gelirli ailelere 1000 tl yardım ödemesi nasıl yapılacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 2.3 milyon aileye devlet desteği karşılıksız yardım ödemesi müjdesi geldi. Koronavirüsten etkilenen vatandaşlar yardım başvurularını nasıl yapacak?

Abone ol
Abone ol 07 Nisan 2020 23:49

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak nakdi yardım için 2.3 milyon aileye müjdeli haberi verdi. Buna göre Ücretsiz izine çıkarılanlar için maaş desteği verilecek.

Dar gelirli 2.1 milyon aileye Bin Tl ödeme yapılacak. Yeni bir destek ile birlikte 2.3 milyon aileye daha devlet desteği verilecek. Toplamda 4.4 milyon aile bu dönemde nakdi destek verilmiş olacak. Temel ihtiyaç desteğinde geliri 5 bin Tl’nin altında bulunanlar için 3.7 milyon başvuru yapıldığı ifade edildi. Ayrıca ücretsiz izine çıkarılanlar için maaş desteği sunulacak.

ÖZE BANKALARA ÇAĞRI;

Bakan Albayrak yaptığı açıklamada salgının ekonomiye olan etkilerinin piyasayı korumak için özel bankalarında destekte bulunmalarını istedi.Geliri 5 Bin TL’nin altında bulunanlara temel ihtiyaç desteği ödemeleri ne zaman ödenmeye başlanacağı da belirlendi. Buna göre başvuru yapan 3,7 milyon kişiye ödemeler gelecek hafta başlayacağı ifade edildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Devlet desteği yardım başvurusu nasıl yapılacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında günlük kazançla yada yevmiye ile hayatını sürdüren geliri olmayan vatandaşlara valilikler yada kaymakamlıkların telefonlarına başvuru yaparak durumunuzu anlatmanız veya e-devlet üzerinden başvuru yapmanız halinde devletimiz sizlere her türlü desteği sunacaktır açıklaması yapmıştı. Bu bağlamda herhangi bir geliri olmayan, Koronavirüs nedeniyle çalıştığı işten çıkmak zorunda kalan ve kısa çalışma ödemesinden yararlanamayan vatandaşlar bulundukları kaymakamlıklara valiliklere başvuru yapmaları yeterli olacaktır.

Yorumlar