Anasayfa /  Spor

Danimarka Futbol Federasyonu açıkladı! İşte Eriksen'in son durumu

Danimarka-Finlandiya maçında kalp masajı ile hayata döndürülen Christian Eriksen’in sağlık durumu hakkında açıklama yapıldı.

Abone ol
Abone ol 14 Haziran 2021 11:38

Danimarka-Finlandiya maçında kalp masajı ile hayata döndürülen Christian Eriksen’in sağlık durumu hakkında açıklama yapıldı.

Danimarka Futbol Federasyonu'ndan Eriksen'in sağlık durumu hakkında yapılan yeni açıklamada, "Sağlık durumu iyi ve istikrarlı" denildi. 

Christian Eriksen, EURO 2020 D Grubu'nda oynanan Danimarka-Finlandiya maçının 45. dakikasında bir anda fenalaşarak yere yığılmıştı. Kalp krizi geçirdiğinden şüphelenilen 29 yaşındaki oyuncu sağlık ekiplerinin başarılı müdahalesiyle hayata döndürülmüştü.

"YANINA GİTTİĞİMDE NEFES ALIYORDU"

Danimarkalı Christian Eriksen’e ilk müdahaleyi yapan milli takım doktoru Martin Boesen ilk açıklamasında, yıldız futbolcuyu hızlı müdahale sayesinde hayata döndürdüklerini söylemişti. 

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Parken Stadı’nda oynanan maçın ardından yaptığı açıklamada yaşananları anlatan Boesen, “Christian’ın yere yığıldığı anı göremedim. Bizi hemen sahaya çağırdılar. Çizgi kenarındaydı ve bilincini kaybetmişti. Yanına gittiğimde nefes alıyordu ve nabzını hissediyordum. Sonrasında durum değişti. Herkesin gördüğü gibi kalp masajı yapmak zorunda kaldık. Sağlık ekibi olarak hemen harekete geçerek hızlı müdahalede bulunmamız Christian’ı yeniden hayata döndürdü” ifadelerini kullanmıştı. 

 

Yorumlar