Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Dakika Dakika Konyaspor - Fenerbahçe maçı!

Spor Toto Süper Lig'de Atiker Konyaspor sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Kritik maçın ilk yarısı 0 - 0 eşitlikle geçilirken, ikinci yarısında karşılıklı ataklar yaşandı. Bir çok fırsatı tepen Konyaspor, Fenerbahçe'nin ikinci yarıda oyuna giren genç yıldızı Eljif Elmas'ın 67. dakikadaki golüne engel olmayınca sahadan 1 - 0 yenik ayrıldı.

Abone ol
Abone ol 16 Eylül 2018 18:33

İŞTE DAKİKA DAKİKA ATİKER KONYASPOR - FENERBAHÇE MAÇI

ATİKER KONYASPOR 0 - 1 FENERBAHÇE

95' Son düdük geldi! Kıran kırana geçen karşılaşmada Fenerbahçe, Eljif Elmas'ın golüyle Konyaspor deplasmanından 1-0 galip ayrıldı.

95' KAÇTI! Konyaspor golü aradı. Soldan Fofana'nı yaptığı ortaya Yatabare ön direkte dokundu, top auta çıktı.

94' Islam Slimani'nin sağ çaprazdan yakın kale direğine gönderdiği yerden şutu kaleci Serkan kornere çeldi.

91' KRİTİK KURTARIŞ! Konyaspor gole yaklaştı. Hurtado ceza sahası dışından çok sert bir şut gönderdi ama kaleci Harun üstüne gelen sert topu kornere çeldi.

90' Karşılaşmanın sonuna 5 dakikalık kayıp süre eklendi.

90' Mehmet Topal'a faul yapan Mustapha Yatabare sarı kartla cezalandırıldı.

88' Fenerbahçe'de Isla, sol çaprazdan sağ ayakla ortayı ceza alanına gönderdi ancak üç Fenerbahçeli oyuncu o bölgede topa yetişemedi, Konyaspor savunması tehlikeyi önledi.

87' Son dakikalara girilirken Fenerbahçe tüm hatlarıyla geriye çekildi. Konyaspor rakip ceza alanı çevresine yerleşti ve boşluk arıyor.

86' Fenerbahçe'de günün etkili isimlerinden Yassine Benzia, yerini Michael Frey'e bıraktı.

84' Konyaspor atağında Moryke Fofana, sol kanattan içeri girdi fakat arka direğe gönderdiği ortayı Jailson kesti.

83' Fenerbahçe kalecisi Harun Tekin, zaman geçirdiği gerekçesiyle sarı kart gördü.

82' Bursaspor sol kanattan Ferhat Öztorun ile köşe vuruşu kullandı. Top ceza sahasına indiği anda Yatabare, Mehmet Topal'a faul yaptı ve Fenerbahçe lehine faul düdüğü çaldı.

80' KAÇTI! Fenerbahçe ikinci golün kıyısından döndü. Eljif Elmas topla birlikte soldan çizgiye indi, pasını çıkardı ancak önce Slimani sonra da Ayew yakın mesafeden topa dokunamadı.

79' Fenerbahçe'de İsmail Köybaşı, yerini Mauricio Isla'ya bıraktı.

77' Konyaspor yine etkili geldi. Oyuna biraz önce giren Traore ceza sahasına derinlemesine bir pas gönderdi, Ömer Ali hareketlendi ama yetişemeyince top auta gitti.

76' Konyaspor'da son değişiklik de geldi. Deni Milosevic kenara geldi, Abdou Razak Traore oyuna dahil oldu.

74' Konyaspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. İçeri kesilen ortaya Yatabare kafayı vurdu, top üstten dışarı gitti.

73' Konyaspor atağında Skubic ile Milosevic seri paslaşmalarla sağ kanattan tehlike oluşturmak istedi ancak bir anlık anlaşmazlığın ardından top auta gitti.

72' Mücadelede normal süreyle son 17 dakikaya girdik. Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü sürerken gerideki Konyaspor bastırıyor.

71' Konyaspor'da ikinci değişiklik de geldi. Marko Jevtovic, yerini Paolo Hurtado'ya devretti.

69' HARUN ÇELDİ! Konyaspor gole yaklaştı. Sağ kanattan içeri çevrilen ortaya gelen kafa vuruşunu Harun son anda çeldi ve devamında İsmail topu uzaklaştırdı.

68' Eljif Elmas, Fenerbahçe formasıyla ilk resmi golünü kaydetti.

67'GOL! Fenerbahçe, Konyaspor'un baskı kurduğu dakikalarda golü buldu! Ceza sahası içinde sağdan içeri çevrilen pasta Benzia, önünde iki rakibi varken klas bir şekilde pasını uygun pozisyondaki Eljif'e çıkardı ve genç oyuncunun sert şutu ağlarla buluştu. Fenerbahçe, Konya'da 1-0 önde!

66' Karşılaşmanın ikinci yarısında tempo çok yükseldi. Konyaspor son dakikalarda büyük bir baskı kurdu.

63' KAÇTI! Konyaspor çok tehlikeli bir pozisyonu gole çeviremedi. Jonsson'un sağ çizgiden dışarı ortaladığı topa Yatabare, harika bir vole vuruşuyla topu kaleye yolladı, yerden seken top çok az farkla üstten dışarı gitti.

62' Konyaspor bu dakikalarda çok etkili. Skubic'in sağ kanattan içeri yerden çevirdiği topu Fenerbahçe savunması karşıladı.

61' Yassine Benzia'nın ceza sahası dışından denediği şutu üstten auta çıktı.

61' Fenerbahçe'de ilk değişiklik geldi. Aatif Chahechouhe, yerini Eljif Elmas'a bıraktı.

58' VAR KARARI! Konyaspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. İçeri yapılan ortada oluşan karambolde Jahovic kale önünde topa vurdu, Harun'un dokunuşu sonrasında Ayew çizgiden topu çıkardı. VAR'da incelenen pozisyonun ardından oyun kaldığı yerden devam etti.

58' KRİTİK KURTARIŞ! Konyaspor gole çok yaklaştı. Ceza sahasına şişirilen top kafalardan sekip Skubic'in önüne düştü, onun çaprazdan vuruşunu Harun son anda kornere çeldi.

57' Marko Jevtovic, hava topu mücadelesinde Ayew'e dirseğiyle müdahalede bulundu ve sarı kart gördü.

56'Konyaspor ikinci yarıda ilk kez etkili geldi. Sağ kanatta topla buluşan Yatabare kıvrak hareketlerle fırsatını bulup yerden ceza sahasına ortayı yaptı ama Fenerbahçe savunması hata yapmadı.

55' Fenerbahçe yedek kulübesinde beş futbolcu ısınmaya çıktı.

54' AYEW DOKUNAMADI! Fenerbahçe bir kez daha gole yaklaştı. Solda topla buluşan Slimani, ceza sahası içinde kale önüne sert bir top gönderdi ama o bölgeye hareketlenen Ayew topa dokunamadı.

53' Fenerbahçe ikinci yarıya daha baskılı başladı. Konyaspor oyun hakimiyetini kaybetmiş durumda.

52' Fenerbahçe yine sağdan atak geliştirdi. Benzia'nın sağ çizgiden dışarı çıkardığı pasta Aatif şutunu gönderdi ama top dışarı çıktı.

49' Benzia'nın şutunda Mehmet Topal'a çarpan top sonrası deneyimli oyuncu kısa süreli bir sakatlık geçirdi ancak ciddi bir durum söz konusu değil.

49' KAÇTI! Benzia'nın kullandığı frikikte Mehmet Topal'a çarpan top yön değiştirdi ve kalecinin yöneldiği köşenin tersine doğru hareketlendi ancak direğin dibinden dışarı çıktı.

47' Aatif'ın ceza sahası dışından gönderdiği şutta Uğur Demirok'un eline çarpan top sonrası hakem frikik noktasını gösterdi. Fenerbahçe, çok tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacak.

46' İkinci yarının ilk atağı Fenerbahçe'den geldi. Sağda çizgiye kadar inen Şener, açıyı kaybedince Aatif'ı topla buluşturdu, onun ortası Konyasporlu oyuncularda kaldı.

45' Konya'da ikinci yarı başladı.

46' İlk yarının son düdüğü geldi. Konyaspor ile Fenerbahçe soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle giriyor.

45' Fenerbahçe'de Aatif'ın sağ kanattan Ayew'e yaptığı ortayı Konyaspor savunması karşıladı. Devam eden atakta Mehmet Topal'ın içeri gönderdiği orta da adrese gitmedi ve bu pozisyon ilk yarının sonunu getirdi.

43' KAÇTI! Konyaspor gole yine yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına çevrilen pasta Jens Jonsson'un gelişine vuruşu üstten dışarı gitti.

42' ÜSTTEN AUT! Konyaspor'da serbest vuruşu Jahovic kullandı. Makedon golcünün doğrudan kaleyi düşündüğü vuruşu üstten az farkla dışarı çıktı.

41' KRİTİK NOKTA! Konyaspor'da Skubic, Aatif'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve faul düdüğü çaldı. Konyaspor, ceza sahası dışında sağ çaprazdan duran top kullanacak.

38' Fenerbahçe'de Benzia ceza sahası içinde topla birlikte hızla çizgiye indi, topu ayağında saklayan Benzia rakibinin markajında kaldı ve kontrolünü kaybederek topun auta gitmesini engelleyemedi.

36' SERKAN İZİN VERMEDİ! Fenerbahçe bu dakikada gole çok yaklaştı. Hücuma hızlı çıkan sarı-lacivertli ekipte Benzia'nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Slimani kaleyi önüne alıp şutunu gönderdi ama karşısındaki Serkan uzanıp gole izin vermedi.

34' Oyun temposu son dakikalarda artmaya başladı. İki ekip de rakip kalede zaman zaman pozisyon bularak tehlike yaratıyor.

34' Fenerbahçe sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Kafalardan seken topun ardından top diğer kanada açıldı ve tehlike son buldu.

31' Fenerbahçe, Konya deplasmanında ilk şutunu 31. dakikada buldu.

30' AUT! Benzia'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşu kaleci Serkan yumrukladı. Devamında Mehmet Topal uzak mesafeden kaleye sert bir şut attı ancak top, az farkla yandan auta çıktı.

30' Fenerbahçe sağ kanattan Şener Özbayraklı ile atak geliştirdi. Şener çizgiye doğru hareketlenirken Uğur Demirok'un faulü geldi ve bu pozisyonun ardından sarı kart çıktı. Fenerbahçe, sağ kanattan serbest vuruş kullanıyor.

27' DİREKTEN DIŞARI! Konyaspor üstünlük golüne çok yaklaştı. Milosevic ceza sahası içinde sol çaprazdan sağ ayağıyla uzak köşeye harika bir şut gönderdi, top üst direğe çarpıp auta gitti.

26' Fenerbahçe yine sağ kanattan etkili olmaya çalıştı. Aatif'ın ara pasında Şener sağ çizgide hareketlendi ama topa yetişemedi ve aut kararı geldi.

24' Karşılaşmada ilk 25 dakika geride kalırken Fenerbahçe'nin şu ana kadar şutu yok.

22' Fenerbahçe yine sağ kanattan geldi. Mehmet Topal'ın ortasında Aatif'tan önce Skubic kafayla topa müdahale etti.

20'Fenerbahçe'de Aatif sol kanattan hücuma çıkarken Skubic'e faul yaptı ve atak orta sahada son buldu.

19' 20 dakika geride kalırken 0-0'lık eşitlik ve düşük tempolu oyun devam ediyor.

17' Şu ana kadar Fenerbahçe sağ kanadı, Konyaspor ise sol kanadı kullanıyor.

16'  Konyaspor sol kanattan Ferhat ile köşe vuruşu kullandı. İçeri yaptığı ortayı Ayew uzaklaştırdı.

14' Fenerbahçe yine sağ kanadı kullandı. Şener çizgiye inip ortayı yaptı ama Konyaspor savunması izin vermedi. Devamında Şener bir orta daha yaptı ama bu kez de Serkan topun hakimi oldu.

12' TEHLİKE! Harun, taç çizgisinin yanında topa vurdu, orta sahada rakibe düşen top esnasında kale de boştu fakat Slimani orta sahaya kadar hızla hareketlenip rakibine vuruş şansı vermedi.

10' Konyaspor bu dakikalarda baskısını artırdı. Fenerbahçe savunması bu dakikalarda zor anlar yaşıyor.

9' KAÇTI! Ömer Ali'nin ceza sahasına gönderdiği pasta Jahovic savunma arkasına hareketlendi ve gole yaklaştı fakat açısını kaybedince şut şansı bulamadı.

7' AZ FARKLA AUT! Konyaspor gole çok yaklaştı. Sol kanattan topla beraber hareket eden Yatabare ortayı yaptı, ceza sahası içinde Ömer Ali'nin etkili kafa vuruşu direğin dibinden dışarı çıktı.

6' Karşılaşmada şu ana kadar her iki takım da rakip kalede net bir fırsat üretemedi. Dengeli bir mücadele oluyor.

5' Konyaspor orta sahanın sağından duran top kazandı. Ömer Ali'nin ortasını ceza sahası içinde Fenerbahçe savunması karşıladı.

3' Fenerbahçe sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ayew'in yaptığı yerden orta Slimani'ye çarpıp auta çıktı.

2' Aatif sol kanatta Ayew ile paslaştı ve ardından orta yapmak istedi fakat kademeye giren Ferhat orta izni vermedi.

1' Fenerbahçe sağ kanattan atak geliştirdi. Benzia'nın içeri kestiği ortaya kimse yetişemedi ve tehlike sona erdi.

Konya'da ilk düdük çaldı ve zorlu mücadele başladı.

Maçın ilk düdüğü ile birlikte olacağız...

İLK 11'LER

ATİKER KONYASPOR: Serkan, Skubic, Selim, Uğur, Ferhat, Jonsson, Jevtovic, Ömer Ali, Milosevic, Yatabare, JahovicSAKAT: Filipovicÿ

CEZALI: Yok

FENERBAHÇE: Harun, Şener, Skrtel, Neustadter, İsmail, Mehmet Topal, Jailson, Aatif, Benzia, Ayew, Slimani

SAKAT: Yok

CEZALI: Yok

A.KONYA FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Fenerbahçe ile Atiker Konyaspor, Süper Lig'de 35. kez karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda 16 Eylül Pazar günü saat 20.00'de başlayacak mücadelenin hakemi Ali Palabıyık olacak. Palabıyık'ın yardımcılıklarını ise Kemal Yılmaz ve Serkan Olguncan yapacak. Bu önemli maç, beIN Sports 1'den canlı yayınlanacak.

FENERBAHÇE KÖTÜ GİDİŞİ DURDURMAK İSTİYOR

Süper Lig'e Bursaspor galibiyetiyle başlayan ancak son 3 maçında Göztepe ve Evkur Yeni Malatyaspor'a 1-0, Kayserispor'a ise 3-2 kaybeden sarı-lacivertliler, Konya'da kötü gidişatı durdurmaya çalışacak. Tarihinin en kötü sezon başlangıcına imza atan Fenerbahçe, ilk 4 haftayı 3 puanla 13. sırada tamamladı.

Ligde ilk 4 haftada namağlup takımlardan biri olan Atiker Konyaspor ise teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde ikişer galibiyet ve beraberlik aldı. Konya ekibi haftaya 8 puanla 5. sırada girdi. Atiker Konyaspor ile Fenerbahçe arasında Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 20.00'de oynanacak karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek.

YENİ TRANSFERLER SAHADA OLACAK

Transfer döneminin hareketli takımlarından Fenerbahçe'de bugün yeni transferler de sahne alacak. Transferin son iki gününde takıma dahil olan Jailson ile Yassine Benzia'ya teknik direktör Phillip Cocu'nun şans vermesi bekleniyor. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan bir diğer yeni transfer Tolga Ciğerci ise bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

İKİ RAKİBİN 35. RANDEVUSU

Fenerbahçe ile Atiker Konyaspor, Süper Lig'de bugün 35. kez karşı karşıya gelecek. Süper Lig'de ilk kez 1988-1989 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve Fenerbahçe ile toplam 34 maçta karşılaşan Konyaspor, sadece 4 kez galip gelebildi. Fenerbahçe, rakibini 28 kez yenerken, taraflar arasında yalnızca 2 maç berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe'nin toplam 95 golüne, kalesini hiçbir maçta rakibi karşısında gole kapatamayan Konyaspor 39 golle yanıt verdi. Geçen sezonun ilk yarısında Konya'da yapılan müsabaka 1-1 tamamlandı, ikinci yarıda İstanbul'da 3-2 Fenerbahçe kazandı. Öte yandan Konyaspor, rakibi karşısındaki toplam 4 galibiyetinden 2'sini son 5 randevuda elde etti.

Fenerbahçe ile Konyaspor, Süper Lig'de Konya'da 17 kez karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, deplasmandaki 12 maçı kazanırken 3'ünü kaybetti, 2 müsabaka da berabere bitti.

Fenerbahçe, Konya'da 43 gol attı, kalesinde 23 gol gördü. Bu arada iki takım arasında Konya'da yapılan son 5 lig maçında Fenerbahçe bir kez galip gelebildi. Söz konusu dönemde evindeki 2 maçı kazanan Konyaspor, 2 kez berabere kaldı, bir kez mağlup oldu.

KONYA'DAKİ MAÇLAR 



Fenerbahçe ile Konyaspor, Süper Lig'de Konya'da 17 kez karşı karşıya geldi. 



Sarı-lacivertliler, deplasmandaki 12 maçı kazanırken 3'ünü kaybetti, 2 müsabaka da berabere bitti.



Fenerbahçe, Konya'da 43 gol attı, kalesinde 23 gol gördü. 



Bu arada iki takım arasında Konya'da yapılan son 5 lig maçında Fenerbahçe bir kez galip gelebildi. Söz konusu dönemde evindeki 2 maçı kazanan Konyaspor, 2 kez berabere kaldı, bir kez mağlup oldu.

EN FARKLI GALİBİYET FENERBAHÇE'NİN

Fenerbahçe, Konyaspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2005-2006 sezonunda İstanbul'da 5-0'lık sonuçla aldı. Konyaspor ise Fenerbahçe karşısındaki 4 galibiyetini 4-2, 2-1 ve 2 kez 3-2'lik sonuçlarla elde etti. Bu arada Fenerbahçe, Konyaspor'a 5 maçta 5, 8 maçta da 4 gol attı.

Fenerbahçe, Süper Lig'de bugün Atiker Konyaspor'a kaybederse, 61 yıllık lig tarihinde kendi adına en kötü istatistiğe imza atacak. Lig tarihinde bugüne dek en fazla 3 kez üst üste kaybeden sarı-lacivertliler, bugün Konya deplasmanından puan almazsa ilk defa 4 maçı üst üste puansız kapatacak. Fenerbahçe bu sezonun dışında, 1966-1967, 1980-1981, 1992-1993 ve 2009-2010 sezonlarında üst üste 3 maçtan puansız ayrılmıştı.


Yorumlar