Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Cüneyt Özdemir'den FETÖ'cü Cevheri Güven'e sert cevap!

Gazeteci Cüneyt Özdemir, FETÖ firarisi Cevheri Güven'in hezeyanlarına cevap verdi.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 12 Ağustos 2022 10:32

Gazeteci Cüneyt Özdemir ile FETÖ firarisi gazeteci Cevheri Güven sosyal medyada kapıştı.

FETÖ davalarından yargılanan 2016 yılında yurt dışına kaçan Güven, Cüneyt Özdemir'in kendisine sataştığı iddiasıyla bir video yayınladı.

Özdemir'i Şeyma Subaşı haberleri yapmakla eleştiren FETÖ'cü isim, Özdemir'in bir şey yapmadığını her şeyi Mehmet Ali Birand'ın yaptığını iddia etti.

Güven'in "ağzında altın kaşıkla" doğmakla nitelediği Özdemir, YouTube kanalında cevap verdi.

"Robota dönüşmüş insanlar bunu altın kaşık olarak görecektir"
Özdemir, şunları söyledi: "Kıbrıs savaşına bizzat cephede katılmış gazi Ahmet Özdemir'in oğluyum.  Ve ağzında altın kaşıkla doğdum. Çünkü bizim babamız Atatürkçü Müslüman namazında niyazında bir insan olarak bizleri bu ülkeye bağımsız özgür bireyler olarak yetiştirdi. Bize de bunu öğretti. Vicdan sahibi olmayı öğretti. Şimdi bunu anlatamazsın bunlara.  Kalbini aklını satmış emanet vermiş robota dönüşmüş insanlar bunu altın kaşık olarak görecektir. Biz cemaat evlerinde büyümedik. Mahrem abilere elden ele ele teslim edilmedik. Bu ülkeye karşı çıkmadık. Değil bu ülkeye insanlığın içinde insanlığımızı kaybetmedik. Bu altın kaşık işte. Bunu FETÖ'cünün anlamasına imkan yok."

Kumpas davalarındaki yayınlarıyla öne çıktı
Ergenekon ve Balyoz kumpası davalarının savunuculuğunu yapan, Star Gazetesinde yönetici pozisyonunda bulunan Güven, firardan önce FETÖ'nün medyadaki operasyon aygıtı Nokta Dergisi'nin genel yayın yönetmenliğini yapıyordu. Güven'in adı ayrıca Baykal'a kaset kumpasında iddianamede adı geçmişti.

"Cevheri Güven'e ulaştırdık"
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Deniz Baykal ve bazı eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internetten yayınlanmasıyla ilgili 2017 yılında bir iddianame hazırlanmıştı. 171 şüpheli hakkında 8 ayrı suçtan hazırlanan İddianamede dönemin Akit Haber Müdürü Yener Dönmez’e de yer verilmişti. Dönmez’in ByLock kullandığı bilgisinin yer aldığı iddianamede, dönemin Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli şüpheliler Kaan Özyiğit, Özgür Türker, Mustafa Koparan, Selim Yasdıbaş ve Rüstem Atik’in usulsüz bir şekilde elde ettikleri özel görüntüleri FETÖ’nün amaçları doğrultulsunda kullanmak üzere şüpheli Cevheri Güven’e ulaştırdıkları belirtilmişti.
Güven’in de görüntüleri yayımlaması için birçok haber portalına ulaştırdığı ancak haber siteleri görüntüleri yayınlamayı reddettiği bunun üzerine Dönmez’in yazarlık yaptığı habervaktim.com isimli FETÖ sitesinin ihbar hattına söz konusu görüntüleri gönderdiği ve görünlerin Dönmez’in katkılarıyla yayımlandığı vurgulanmıştı.

Yorumlar