Anasayfa /  Güncel

Cüneyt Özdemir RTÜK başkanına tweet attı, o dizi yayından kaldırıldı

BluTV’de yayınlanan Çıplak isimli dizi, Cüneyt Özdemirin “Aman RTÜK Başkanı ve sansür kılıcı görmesin” tweetinin ardından yayından kaldırıldı.

Abone ol
Abone ol 15 Aralık 2020 13:14

BluTV’de yayınlanan Çıplak isimli dizi, Cüneyt Özdemirin “Aman RTÜK Başkanı ve sansür kılıcı görmesin” tweetinin ardından yayından kaldırıldı.

Ünlü gazeteci Cüneyt Özdemir'in Çıplak dizisinin BluTV'den kaldırılması sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

Can Evrenol'un yönetmenliğini üstlendiği ve  2. sezon hazırlıkları yapan Çıplak dizisinin yayından kaldırılması da tepkilere yol açtı.

Çıplak neden yayından kaldırıldı? İşte sebebi! 

Cüneyt Özdemir'in yaptığı bir paylaşım dizinin akıbetini belirledi ve Çıplak yayından kaldırıldı.

"Aman RTÜK Başkanı Bekir Şahin bey ve sansür kılıcı görmesin!"

Özdemir'in "Aman RTÜK Başkanı Bekir Şahin bey ve sansür kılıcı görmesin!"paylaşımı şoke etti. Cüneyt Özdemir, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'e gönderme yaptı. Özdemir daha sonra paylaşımını sildi.

Dizinin yapımcısı olan TN Yapım'ın Genel Koordinatörü Merve Göntem ise, "İkinci sezon çekimlerini bitirmemize günler kala, BluTV'den gelen bir telefonla dizinin yayından kaldırıldığını öğrendik" dedi.

Tüm bu gelişmelerin ardından Cüneyt Özdemir, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Özdemir, "Yeni bir delilikle karşı karşıyayız. 6 ay önce Çıplak adında bir dizi çekiliyor. Blu tv yayınlıyor. Ben diziyi yeni izleyip şaşırıyor ve övüyorum. Aylardır Sansürcülüğünü eleştirdiğim RTÜK başkanına her zaman olduğu gibi espirili bir şekilde 'aman duymasın' deyip söyleniyorum" dedi. 

"Rtük yüzünden mi yoksa Rtük korkusundan mı kaldırıldı"

Cüney Özdemir açıklamalarına şöyle devam etti: 

"Dizi Blu Tv'den kaldırılıyor ve ihale bana kalıyor! Bu dizi Rtük yüzünden mi yoksa Rtük korkusundan mı kaldırıldı ne oldu bunu resmi açıklama olunca öğreniriz ama anlamadığım dayağı niye ben yiyorum? Rtük'ün sansür tavrını aylardır hemen her yayında eleştiren benim yahu.
Sosyal medya tamamen bir linç ve delilik alanına dönüştü. Sürekli kendimizi açıklamak zorunda hissediyoruz. Gerekiyor da.. Yapacak bir şey yok. Demek ki biz yeterince kendimizi anlatamıyoruz. O yüzden bir daha bakın bakalım benim kadar RTÜK'ün sansürünü eleştiren kimse var mı?"

"Rtük dahil kimse özgür iradeye burnunu sokmamalı"

"Son olarak bir kez daha altını çizerek söyleyeyim; Çıplak dizisini çok beğendim. Kendi halinde, küçük bütçeli, mütevazi ama şahane iş çıkartmışlar. Üstelik paralı bir platformda yayınlandı, isteyen izler isteyen izlemez. Rtük dahil kimse özgür iradeye burnunu sokmamalı..."

RTÜK ve Blu TV'den konu ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Çıplak dizisinin konusu nedir?

Senaryosunu Merve Göntem ve Can Evrenol'un birlikte kaleme aldığı, görüntü yönetmenliğini Orkun Göntem'in, yönetmenliğini Can Evrenol'un yaptığı Çıplak, yurt dışında yaşamak için para biriktirmek isteyen ve bu amaçla eskortluk yapan Eylül adındaki genç bir kadının hayatına odaklanıyor. Bir doğum günü partisine katılan Eylül, partinin sahibine aşık olur ve planları değişir. Çıplak, geçtiğimiz haziran ayında prömiyerini yapmıştı ve ikinci sezon onayı almayı başarmıştı. 11 Haziran'da BluTV'de yayınlanmaya başlayan Çıplak dizisinin ilk sezonu 8 bölümden oluşmuştu.

Yorumlar