Anasayfa /  Güncel

Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen'e koronavirüs şoku!

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ali Sirmen'in Kovid-19 şüphesi ile tedavi altına alındığı ortaya çıktı. Son dakika gelişmesini Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya sosyal medyadan duyurdu.

Abone ol
Abone ol 25 Mart 2020 22:54

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını medya dünyasını da etkiliyor.

Son olarak Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen'in de Kovid-19 şüphesi ile tedavi altına alındığı ortaya çıktı.

Ali Sirmen'in durumunu Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya sosyal medya hesabından, "Cumhuriyet’in çınarı, değerli yazarımız, ağabeyimiz Ali Sirmen korona şüphesiyle tedavi altına alındı. Sağlık durumu düne göre daha iyi seyrediyor. Cumhuriyet ailesi olarak biliyoruz ki Ali Ağabey bunu da atlatacak... okurlarına, sevenlerine ve Türkiye’ye mesajı #EvdeKal" mesajı ile duyurdu.

ALİ SİRMEN KİMDİR?

Ali Sirmen 1941 yılında İstanbul'da doğdu. Cumhuriyet Gazetesi yazarı olan Sirmen bunun yanı sıra hukukçu, sinema ve dizi oyuncusu olarak da biliniyor.

Türk Sanat Müziği bestekâr ve keman sanatçısı Sadi Işılay'ın torunu olan Ali Sirmen Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Cumhuriyet Gazetesi'nde ayılmasının ardından Milliyet Gazetesi'nde çalışmıştır. İkinci Bahar dizisinde Antepli bir komiseri, Cumhuriyet adlı filmde ise yazarı olduğu Cumhuriyet gazetesinin kurucusu Yunus Nadi Bey'i canlandırmıştır.

SkyTürk isimli televizyon kanalında Siyah-Beyaz isimli programın sunucularından biridir. Ayrıca Cem TV'de Süheyl Batum ile "Ayıptır Söylemesi" isimli tartışma programını gerçekleştirmiştir.

Filmografi

Sevgili Dünürüm (2007) - Ziya
Ahududu (2005)
Hızlı Adımlar (2004)
Şapkadan Babam Çıktı (2003)
Sultan Makamı (2003) - Müteahhit
Esir Şehrin İnsanları (2003) - Ahmet Rasim
Havada Bulut (2002) - Demir Kaptan
Biz Size Aşık Olduk (2002) - Hakim
Cumhuriyet (1998) - Yunus Nadi Bey
İkinci Bahar (1998)
Seni Seviyorum Rosa (1992)

Kitapları

Sevgiliye Mektuplar (2007)
Erkeklere Mahsus (1990)

 

 

Yorumlar