Anasayfa /  Foto Galeri

Cumhuriyet ile yaşıt Tuki isimli kaplumbağaya çocuğu gibi bakıyor! video

Cumhuriyet ile yaşıt Tuki isimli kaplumbağaya çocuğu gibi bakıyor! Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nin en yaşlı üyesi olan 101 yaşındaki Tuki isimli kaplumbağa, büyüklüğüyle dikkat çekiyor. Yaşlı kaplumbağanın bakıcısı ise Tuki’yle adeta evladı gibi ilgileniyor.

Cumhuriyet ile yaşıt Tuki isimli kaplumbağaya çocuğu gibi bakıyor! video - Sayfa 1

Cumhuriyet ile yaşıt Tuki isimli kaplumbağaya çocuğu gibi bakıyor!

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nin en yaşlı üyesi olan 101 yaşındaki Tuki isimli kaplumbağa, büyüklüğüyle dikkat çekiyor. Yaşlı kaplumbağanın bakıcısı ise Tuki’yle adeta evladı gibi ilgileniyor.

Cumhuriyet ile yaşıt Tuki isimli kaplumbağaya çocuğu gibi bakıyor! video - Sayfa 2

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde içinde 250’nin üzerinde türü ve 3 binin üzerinde hayvanı barındıran Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nin en yaşlı üyesi 101 yaşındaki kaplumbağa, görüntüsü ve büyüklüğüyle dikkat çekiyor. 1920 yılında yani Cumhuriyet’in ilanından 3 yıl önce doğan Aldabra Kaplumbağası Tuki, Türkiye’nin en yaşlı kaplumbağası olarak gösteriliyor. Aldabra Kaplumbağalarının yaklaşık 250 yıl yaşayabildiği biliniyor.

Cumhuriyet ile yaşıt Tuki isimli kaplumbağaya çocuğu gibi bakıyor! video - Sayfa 3

101 yaşındaki kaplumbağaya evladı gibi bakıyor
22 yıl önce hayvanat bahçesine getirilen ve şu anda buranın en yaşlı üyesi olan Tuki’nin geldiği günden beri bakımını Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Sürüngenler Bölümü Başbakıcısı Reşat Aydın yapıyor. Sabah erken saatlerde işinin başına geçen Aydın, Tuki’yi her gün iki kasa yeşillik, meyve ve sebzeyle besliyor. 

Cumhuriyet ile yaşıt Tuki isimli kaplumbağaya çocuğu gibi bakıyor! video - Sayfa 4

Yılladır bakımını yaptığı Tuki’yi adeta bir evladı olarak gören Aydın, yaptığı bakımların yanı sıra Tuki ile sohbet ediyor ve onun kendisini anladığını düşünüyor. Aydın, yaşlı Tuki sıcak havalardan bunalmasın diye onu sürekli hortumla yıkayarak serinletmeyi de ihmal etmiyor.