Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Milyonlarca Çalışana Müjde! Cumhurbaşkanı Açıkladı

Kamu personelinin yüzünü güldürecek yeni gelişmeler yaşanıyor. 

Abone ol
Abone ol 07 Ocak 2019 19:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 3600 ek gösterge ile çok sayıda memuru ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

MECLİSE TEKLİF SUNULACAK

Göstergenin meclise sunulması bekleniyor. Statüye göre mi yoksa eğitim durumuna göre mi dikkate alınacağı ise bilinmiyor. 

Alınan son bilgilere göre lise mezunu olma şartı ile polis, hemşire ve din görevlisi alımı yapılacak.  Eğer eğitim durumu baz alınırsa ek  göstergeden sadece 4 yıllık üniversite mezunu olanlar faydalanacak.

FORMÜL ARANIYOR

Lise ve yükseköğretim mezunu esas alınacak. Herkes 3600 ek göstergeden yararlanacak. Eğer eğitim durumuna bakılmazsa bütün hemşire, polis ve din görevlileri bu düzenlemelerden yararlanacak. Eğer eğitim durumuna bakılacak olursa 4 yıllık lisans mezunları faydalanacak.

Emekliler yararlanacak mı?

Memurlar ile beraber emekli olanlarında yararlanması planlanıyor. 30 yıllık polislik hayatını noktalamış ve emekli olmuş memurlarında maaşlarına zam yapılacak. Bu artışlar söz konusu olursa emekli memurlar 667 TL ek zam alacak.

Ayrıca emekli olan ikramiye alan memurlarda bu göstergeden faydalanacak. Emekli ikramiyesi olarak da ekstradan 22 bin 196 TL daha alacaklar. Ancak son karar henüz verilmedi. 

Mecliste yapılacak oylama ile birlikte önergenin son halli belli olacak. Önerge verildikten sonra kimleri kapsayacağı ve nasıl olacağı üzerinde çalışmalar da başlamış olacak.


Yorumlar