Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

KYK Borçlarında Af Veya İndirim Olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulan sorular arasında milyonlarca öğrencinin sorunu olan KYK borçlarıyla ilgili af veya indirim olacak mı?

Abone ol
Abone ol 19 Mart 2019 14:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok öğrencinin ortak derdi olan  "KYK borçlarında af veya indirimi söz konusu mu?" sorusu üzerine, "Bu soruya iki türlü cevap verilir, bir Bay Kemal gibi, bir Tayyip Erdoğan gibi. Bay Kemal gibi cevap verirsek 'Sildim gittim.' der ama benim Erdoğan gibi cevap vermem lazım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere verilen KYK burs ve kredilerinde 82 milyon vatandaşın hakkının olduğu söyledi ve KYK burslarının avantajların sıraladı:

Bir defa kredide iş bulduğunuz zaman faiz yok, bu borcunuzu ödemeye başlıyorsunuz, taksitleri de çok çok düşük. Biz geldik, harçları kaldırdık mı? Kaldırdık.

Bizden önce vardı ama bu burs olduğu zaman ödeme yok ama kredide ödeme var. Bunu da sigortalı bir işe girdiğin andan itibaren taksitli olarak faizsiz olarak ödüyorsun.

Bunu da artık devlete çok görmeyelim ve bu da sizi rahatsız edecek bir ödeme planı değil. 'Bana devletim okuma imkanı sağladı, ben de okudum, mezun oldum, onun kredisiyle okudum, sonra da paramı sigortalı olduktan sonra taksit taksit ödedim.' Bunun huzuru içinde hayata atılmak çok da isabetli olur diye düşünüyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ sorulan soru üzerine vermiş olduğu cevapla hükümetin KYK borçlarıyla ilgili herhangi bir af veya indirim düşünmüyoruz.


Yorumlar