Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Fahrettin Altun'dan çelişkili açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin ziyareti esnasında Sincan bölgesine dair yaptığı iddia edilen açıklamaları kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Abone ol
Abone ol 03 Temmuz 2019 23:04

Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan'da insanlık suçu işlenmeye devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ziyareti sırasında Doğu Türkistan'ın diğer adıyla Sincan özerk bölgesi olarak bilinen Çin kontrolündeki bölgeye dair sözleri kamuoyunda tartışmaya neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğu Türkistanlılara ilişkin Çin medyası tarafından söylediği iddia edilen "Sincan’da insanlar mutlu bir yaşam sürüyor" açıklamalarına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Altun açıklamasında Çin medyasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği iddia edilen "Sincan’da insanlar mutlu bir yaşam sürüyor"açıklamasını tam olarak yalanlamadı.

Sosyal medya hesabı twitterdan yaptığı açıklamada konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, şu ifadelere yer verdi:

"Çin temaslarında, Uygurlar dâhil ikili ilişkilerin tüm veçheleri etraflıca görüşüldü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Uygurların Çin’de huzur, esenlik ve refah içinde yaşamalarının yegâne temennimiz olduğunu ifade etmiş, bu meseledeki görüş ve beklentilerini muhatabına iletmiştir."




Her iki taraf, uluslararası düzene ve çok taraflılığa yönelik ciddi meydan okumaların yaşandığı bir süreçte, bölgesel ve küresel güvenliğe, refaha ve istikrara katkı bağlamında stratejik işbirliği ilişkilerini ve temaslarını güçlendirme hususunda görüş birliğine vardı.


— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) 3 Temmuz 2019





Yorumlar