Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Erdoğan'dan Gül ile ilgili çarpıcı açıklama: Partimizin kurucularından değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YSK kararı değerlendirmesi hakkında konuştu. Erdoğan, “Sayın Gül partimizin kurucularından değil, yanlış biliniyor. Hatta Cumhurbaşkanlığı’nın ardından partiye üye bile olmadı” dedi

Abone ol
Abone ol 13 Mayıs 2019 02:39

Erdoğan'dan Gül ile ilgili çarpıcı açıklamsı: Partimizin kurucularından değil

Partisinin MKYK toplantısında İstanbul seçimlerine yönelik atılacak adımları anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YSK kararı değerlendirmesini de yorumladı.

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından AK Parti’nin 23 Haziran kampanyasının detayları ortaya çıkmaya başladı. AK Parti, bu seçimde de sosyal medyaya ağırlık verecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önceki gün AK Parti MKYK’yı topladı. Toplantıda, seçim hazırlıkları ele alındı ve sosyal medya konusunda atılacak adımlar ve çalışmalar değerlendirildi.

YSK kararını değerlendiren Erdoğan’ın kurmaylarına YSK’ya itiraz ederken parti olarak birlikte karar aldıklarını vurguladığı kaydedildi. Ortada bir kararın olduğunu söyleyen Erdoğan’ın “Herkes buna saygı duymalı. Karar alındıktan sonra olumlu olumsuz bu konulara girerek tartışma ortamı oluşturmayın. Sosyal medyada çok iyi organize olun. Süratle aynı şeyleri paylaşın. Ancak, seçimi etkileyebilecek paylaşımlardan kaçının. Aykırı sesler çıkmasın” dediği öğrenildi.

Partiye üye bile olmadı

Toplantıda, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi yönündeki kararına yönelik Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar da gündeme geldi. Gül ve Davutoğlu’nun değerlendirmelerine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sayın Gül partimizin kurucularından değil, yanlış biliniyor. Hatta Cumhurbaşkanlığı’nın ardından partiye üye bile olmadı” dediği öğrenildi.


Yorumlar