Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Erdoğan: Yeni bir dönemin kapılarını açıyoruz!

Tayyip Erdoğan, yeni dönemin ilk AK Parti grup toplantısında konuştu: Kaoslara yol açan eski sistemi geride bırakıyoruz. Milletimiz bize sandıkta bir mesaj verdi. Tek bir anı bile boş geçirme lüksümüz yok. "Yapacak çok işimiz var. Tek bir anımızı bile boşa geçirmeye hakkımız yok. Hep birlikte çok çalışacak ve milletimizin teveccühüne layık olmaya gayret edeceğiz.

Abone ol
Abone ol 08 Temmuz 2018 05:06

Cumhurbaşkanı , yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı sıfatıyla pazartesi akşamı kabineyi açıklayacaklarını belirterek, "Ülkemize yıllardır patinaj yaptıran, sürekli krizlere, kaoslara, müdahalelere yol açan eski sistemi geride bırakarak yepyeni bir dönemin kapılarını aralamış olacağız" dedi. Erdoğan, dün yeni dönemin ilk AK Parti grup toplantısını gerçekleştirdi. Başbakan Binali Yıldırım'ın yönettiği grup toplantısında Erdoğan, özetle şöyle dedi:

 "Yapacak çok işimiz var. Tek bir anımızı bile boşa geçirmeye hakkımız yok. Hep birlikte çok çalışacak ve milletimizin teveccühüne layık olmaya gayret edeceğiz.

'HEMEN KOLLARI SIVAYACAĞIZ'

 Seçimlerde gerek oy oranı gerek milletvekili sayısı bakımından hedeflerimizin gerisinde kalmış olmamız, daha çok çalışmamız gerektiğine işaret ediyor. Milletimiz Meclis'te AK Parti'yi yine birinci parti yapmış ama hedefinin de gerisinde bırakmıştır. Milletimizin sandıkta yaptığı bu hassas ayarı doğru değerlendirmeliyiz.

 Yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı sıfatıyla pazartesi akşamı saat 21.00'de kabinemizi açıklayacak ve hemen kolları sıvayıp çalışmaya başlayacağız.



'TEVAZUDAN TAVİZ VEREMEYİZ'

 Biz tevazuyu kendisine ilke edinmiş bir insanlar topluluğuyuz. Bundan taviz vermemeliyiz. Kimseye tepeden bakmacı bir anlayışla yürüyemeyiz. Bunu ayaklarımızın altına alacağız ve bir kardeşler topluluğu, bir davanın mensupları olarak yolumuza devam edeceğiz. Bu hareketin içinde 'ben' olamaz. Bu hareketin içinde 'biz' var. Aksi takdirde bizden öncekiler nasıl yerle yeksan olduysa biz de yerle yeksan oluruz.

 Seçimlerde bizlerle ilgili 'yorgun bir cumhurbaşkanı adayı' gibi yakıştırmaları yapanların hali ortada. Bize yorgun yakıştırması yapanların, ne denli antrenmanlı olduğumuzdan haberi yok. Çok daha güçlü şekilde bu yola devam ediyoruz.



"SİNCAR'I DA TEMİZLERİZ"

 Önümüzdeki dönemde en çok vesayete ve darbeye karşı dikkatli olacağız. İster içeriden ister dışarıdan gelsin milli iradeye gölge düşürecek hiçbir dayatmaya rıza göstermeyeceğiz. Gerekirse kendimizi ortaya koyacağız. Ama ülkemize böyle bir zillete maruz bırakmayacağız.

 Menbiç'te ABD ile vardığımız anlaşmayı adım adım hayata geçiriyoruz. Bu bölgeyi tamamen teröristlerden temizleyene kadar durmayacağız. Kandil ile ülkemiz toprakları arasındaki bölgeyi temizliyoruz. Gerekirse Sincar'ı da terör örgütünden temizleyene kadar operasyon devam edecektir.

 Ana muhalefet partisi bölücü terör örgütünün siyasi manevrasına, siyasi meşruiyeti sorunlu olan bir partiyi taşıma oylarla Meclis'e sokarak destek vermiştir. CHP'yi bölücü terör örgütünün güdümündeki partiyle ilişkisini gözden geçirmeye ve tercihini milletten yana kullanmaya davet ediyorum.

 FETÖ ile mücadeleyi de kesintisiz ve kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Tutuklananlar ve ihraç edilenlerin bir kısım yakınlarının pasaportlarına ihtiyaten tahdit konmuştu. Artık davalar belli bir aşamaya geldiği için bunlardan 181 bin 500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi, şayet mani bir hal yoksa, birkaç gün içinde kaldırılacak. Yakınlarının suçlarından dolayı pasaport alamayanların mağduriyetlerini gidermiş oluyoruz."



'EKONOMİ BİRİNCİ ÖNCELİK'

"Ekonomi, yeni dönemdeki önceliklerimiz arasında terörle mücadeleyle birlikte ilk sırada yer alıyor. Yapısal sorunları reformlarla çözerek, kasıtlı olarak kurulan tuzakları birer birer bozarak, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmaya kararlıyız. Dün IMF ile yolları ayırarak bu konuda önemli bir adım attık. İnşallah bu dönemde de, cari açık, enflasyon, faiz başta olmak üzere ekonomideki yapısal sorunları çözerek, çok daha ileri bir seviyeye ulaşacağız. Üretimi, ihracatı ve istihdamı artırmak için gereken her adımı atacağız."





İLK ZİYARET AZERBAYCAN VE KKTC'YE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından geleneksel hale getirdiği ilk yurtdışı ziyaretini 10 Temmuz'da Azerbaycan ve KKTC'ye yapacak. İlk önce Azerbaycan'a gidecek olan Erdoğan, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ikili ilişkilerin ve işbirliğinin daha da ilerletilmesi için atılabilecek adımları ele alacak, bölgesel ve uluslararası gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunacak. Buradan KKTC'ye geçecek olan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Tufan Erhürman ile önümüzdeki dönemde Kıbrıs konusunda atılabilecek adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. Erdoğan 11-12 Temmuz arasında da Brüksel'e giderek NATO Devlet Başkanları ve Başkanları Zirvesi'ne katılacak.



MECLİS'TEN DE BAKAN OLABİLİR

Grup toplantısının ardından gazetecilere konuşan Erdoğan, yeni kabineye ilişkin bir soruya, "Sizin ters köşe olmanız için, Bakanlar Meclis'ten de olabilir, neden olmasın" yanıtını verdi.



YEMİNDEN ÖNCE MAZBATA ALACAK

Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkındaki 699 sayılı KHK Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun 20'nci maddesinin, "Seçilen cumhurbaşkanı adına, YSK tarafından cumhurbaşkanı seçildiğine dair tutanak düzenlenmesine" ilişkin 2'nci fıkrasına, "Bu tutanak seçilen cumhurbaşkanına verilmek üzere TBMM Başkanlığı'na sunulur" ifadesi eklendi. And içme törenine ilişkin 21. maddede ise yapılan değişikliğe göre de, seçilen cumhurbaşkanına mazbatasının verilmesi ve ant içme töreni Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği genel seçiminin ardından Meclis'in toplandığı ilk günü takip eden 3 gün içinde yapılacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, atanmalarını takip eden gün yemin edecek.



BOSTANCI GRUP BAŞKANI

Dünkü grup toplahtısında, AK Parti TBMM Grup Başkanlığı'na, Ankara Milletvekili Naci Bostancı seçildi. Parti Grup başkanvekilliklerine ise Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan getirildi.



TÖRENE 22 DEVLET LİDERİ KATILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek muhteşem bir törenle yeni sistemin ilk başkanı olarak görevine başlayacak. Törene 22 cumhurbaşkanı ile şehit yakınları, gaziler, iş, sanat, spor dünyasından 3 bini aşkın davetli katılacak. Ayrıca 17 de başbakan, cumhurbaşkanı yardımcısı ve meclis başkanı düzeyinde katılım olacak. Külliye'deki törene katılacak liderlerden bazıları şöyle:

 Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev

 Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelashvili

 Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko

 Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov

 Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon

 Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı İzzetbegoviç

 Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi

 Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin

 Kırgızistan Cumhurbaşkanı Jeenbekov

 Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde

 Zambia Cumhurbaşkanı Edgar Lungu

 Gine Bissau Cumhurbaşkanı Jose Mario Vaz

 Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah

 Moritanya Cumhurbaşkanı Abdel Aziz

 Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro

 KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı

 Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev



 


Etiketler yeni dönemin
Yorumlar