Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Erdoğan, Suruç saldırısının nasıl gerçekleştiğini anlattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram namazı sonrası cami çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Abone ol
Abone ol 15 Haziran 2018 08:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram namazı sonrası cami çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kıldığı bayram namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sözlerine "İslam dünyası bayrama yine sıkıntılarla girdi. Terörün içinde girdi. Bu süreç içinde biz umutlarımızı kaybetmiş değiliz. Umutlarımızı tazeleyerek giriyoruz" diye başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu;

VEKİLİMİZİN AĞABEYİ ÖLDÜRÜLDÜ

"Dün de Şanlıurfa milletvekilimizin abisi Şuruç’ta ne yazık ki terör örgütü PKK HDP bunlar öldürdüler. Aileden birkaç kişiyi yaraladılar. Bunların içinde ağır olanlar da var bunlar bir tahrik unsuru olarak bu işi bırakmış değiller.

SURUÇ SALDIRISININ NASIL GERÇEKLEŞTİĞİNİ AÇIKLADI

Esnaf ziyareti yapılırken “Siz bizim HDP’li olduğumuzu bilmiyor musunuz” buraya nasıl gelirsiniz diyerek bu aileye böyle bir saldırı gerçekleşti.Sonuç olarak 4 ölü 9 yaralı var.Bunlar bizi üzen ve gerçekten barışa koşalım diyenler biz demokrasiden yanayız diyenler çözüm sürecinde yaptıkları oyunu yapmaya devam ediyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar şunu bilsinler ki biz bu işin peşimi, bırakmayacağız. Ne Gabar’da ne Cudi de ne Bestler Dereler’de bırakacağız tek terörist kalmayana kadar üzerine gideceğiz.

BM'NİN GÖÇ UYARISI

Dün orada nokta vuruşlar yapıldı. Gönlümüz İdlib'in bir an önce barışa kavuşmasından yana. Göç dalgası olur mu, olmaz mı zaman gösterecek. Biz göç dalgasını önlemel için elimizden geleni yapıyoruz

KALICI BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli askerliğin sınırı ve şartları ne olacak bunun belirlenmesi lazım. Askerimizle oturup konuşacağız. Şu anda Türkiye'de TSK büyük oranda prefosyonel orduya geçmiş durumda. Bedelli askerlik konusunda belli ki bir ihtiyaç var. Seçimden sonra bunu konuşup değerlendireceğiz.


Yorumlar