Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Erdoğan: Kararlı bir şekilde Afrin'de duruyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Gençlik Festivali'nde gençlerle sohbet etti. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı öncesi, Trump'la aralarında geçen diyaloğu da anlattı.

Abone ol
Abone ol 04 Mayıs 2018 22:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kararlı bir şekilde Afrin'de duruyoruz, güvenliği tamamen tesis edene kadar oradayız, sonra önümüzde İdlip var, Tel Rıfat var, Mümbiç var." ifadesini kullandı. Erdoğan ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'la yaptığı görüşmeye ilişkin de çok çarpıcı ayrıntılar verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde İstanbul Gençlik Festivali kapsamında gençler ile biraraya geldi. Erdoğan gençlerin sorularını cevaplandırdı.

SURİYE VE AFRİN

Suriye ve uluslararası hukuk sorusuna ''Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz bildiğimizi bugüne kadar okuduk ve okumaya devam edeceğiz'' diyen Erdoğan ''Uluslararası hukuk onların hukuku mu yoksa uluslararası hukuk mu? Biz de uluslararası hukuktan anlıyoruz'' dedi. ''Afrin'de güvenliği tesis edene kadar oradayız. sonra önümüzde Münbiç var, İdlib var. Suriye'nin topraklarında gözümüz yok ama Suriye'nin refahı bizim için son derece önemli'' şeklinde konuştu.

FIRAT KALKANI

Erdoğan ''Baktık ki bu olmayacak, artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz dedik ve kestik. Tuttuk Fırat Kalkanı harekatını yaptık. Uzun sayılmaz, 2000 kilometrelik alanı DEAŞ'tan temizledik. Ama bunu dostlara anlatamadık. Cerablus Er Rari El Bab üçgeninden çıktılar, çıktıktan sonra biz 16 Mayıs 2016 ABD seyahatimde sayın Trump ile ikili görüşmem ve heyetler arası görüşmelerimde de, gelin bu işi beraber yürütelim dedik. Baktık ki bunlar başka hayallerin içindeler, 'benim generallerim sizin şu anda attığınız adımı uygun bulmuyor' denildi.

SİZE ÜZÜLÜYORUZ

Neden? 'Sizin şu anda oraya tahsis ettiğiniz sayı ki iki tugay ve ayrıca ÖSO'dan bir ekip, bu sayı, PYD YPG ile mücadeleye yetmez' dediler. 'Hava desteği verin yeter' dedik. Ama biz size üzülüyoruz dedik. 'Siz teröristler ile el ele veriyorsunuz, Geride çok ağır bir fatura bırakıyorsunuz' dedik. Heyetler arası görüşmede 'tarih sizi bununla anacak' dedik. ÖSO kahramanca savaştı biz 60, ÖSO 200 üstü şehit verdi. Teröristler, 3500e yakın terörist etkisiz hale getirildi. Demek ki askerimizin ufku daha isabetli.'' şeklinde konuştu.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK

Suriyelileri vatandaşlığa almanın kaçak çalışmayı önleyeceğini belirten Erdoğan ''vatandaşımız olarak ülkemizde çalışarak ekmeklerini kazanmış olurlar. Biz bakalım onlar geçinsin olmaz, kendi kendilerini geçindirir hale gelirler'' dedi.


Yorumlar