Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin iddialarına cevap!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimleri öncesi 24 TV-360 ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Abone ol
Abone ol 14 Haziran 2018 01:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öne çıkan açıklamalar;

Bugün Trabzon'da mitingimiz vardı. Muhteşemdi. Ovit Tüneli'nin açılışını yaptık. Tarihi önem açısından önemli bir projeydi.

(Güneysu açıklaması) Buraya geldiğimde huzur hissediyorum. Buraya geldiğimde taş çatlasa bir hafta kalıyorum. Kökten kopmamak lazım. Çocukluğumuzda babam her yaz tatilinde bizi buraya getirirdi. O zamanlar ilçe değildi, nahiyeydi.

Türkiye yeni bir çağ atladı

Tankta prototip hazırlandı, yakında üretime geçilecek. TOMA'lar artık Türkiye'de yapılır hale geldi. Yerli motorumuzu da yapar hale geliyoruz. ATAK helikopterlerini ürettik ve ihraç eder hale geldi.

Artık kendimiz üretiyoruz

Bunlar müstemleke ama biz kendi irademizi ortaya koyduk. İsrail Heron'larını verdi ama arıza çıkardılar. ABD kongresi ise İHA satışına izin vermedi. Çok şükür artık kendi üretimimizi yapıyoruz 

Putin'e teklifte bulundum

Putin'e S-500 füzesini birlikte yapmayı teklif ettim

Türkiye Enerji'nin merkezi oluyor

TürkAkımı projesi sayesinde Avrupa bizden enerji satın almak durumunda kalacak. TANAP özelinde de aynısı geçerli. Bizim için doğalgaz açığı bir sorun olmaktan çıkıyor. Bu projelerin bizim üzerimizden geçmesi gücümüze güç kattı.

Moody's'e operasyon çekeceğiz

Muhalefet ekonominin ne olduğunu bilmiyor. Ekonomi sadece cepteki para değil. Muhalefet ekonomiyi bilmiyor. Ekonomi sadece cepteki para değil. Biz Türkiye'yi ayağa kaldırdık. Bundan sonra da devam edecek. 24 Haziran'dan sonra biz Moody's'e operasyon çekeceğiz. Biz onların üyesi değiliz. Ayıp denen, edep denen bir şey var. Türkiye'yi karalama derdindeler. Başaramayacaklar

OHAL

OHAL'in kampanyalara yansıyan en ufak yanı yok ki. Bir tane örnek versinler, OHAL nerede hangi kampanyayı engelledi? Bir defa bu OHAL, bizim göreve geldiğimiz zamandaki OHAL değil. Tam aksine terör tehditi altındaki bölgeleri bu tehditten kurtarmaya yönelik bir güvenlik tedbiridir. 24 Haziran'dan sonra bu göreve devamım halinde ilk işim OHAL'i kaldırmak olacaktır.

Batı' ile ilişkiler

24 Haziran'dan sonra Batı'da İslamofobinin yükselmesi sorununa eğileceğiz. Almanya ile bu problemleri çözeceğiz. Ayrıca FETÖ'cüler Avrupa'da rahatça geziyor. Özellikle Almanya ile bu konuları konuşacağız.

Meclis

Parlamentodan iyi bir meclis sayısıyla çıkacağımızı düşünüyorum. Benim kanun çıkarma yetkim yok. Sadece bütçede bir tasarrufum var. Biz güçlü meclis derken bunu ifade ediyoruz. Güçlü mecliste de derken de Cumhur İttifakına özellikle halkımızın desteği şart. Cumhur İttifakı halkımızdan gereken desteği gördüğü takdirde biz yolumuza devam ederiz. 

Kandil ve münbiç operasyonları

(ABD) Silahların üzerindeki kendi seri numaralarıyla geri toplayacaklar, bunun sözünü verdiler. Eğer bunlar seri numaralarıyla bunları toplarlarsa oradaki sıkıntı daha da aşılmış olacak. Bunu ben önemli bir gelişme olarak görüyorum.

Kandil operasyonu ve muhalefetin teröre karşı tutunduğu tavır

Türkiye'deki muhalefet iş yaptırmama üzerine kurulmuş. Terörle mücadele adına Bay Muharrem'den bir şey duydunuz mu? Bay Kemal'den bir şey duydunuz mu?  Edirnede cezaevinde terör örgütü PKK'nın arkasında durduğu bir kişiyi ziyaret ediyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra 53 tane Kürt kardeşimi öldüren bunlar değil mi? Sokağa dökülün demedi mi? 15 yaşındaki Yasin'i öldüren bunlar değil mi? Onların bunlara karşı herhangi bir tavrı oldu mu?

Tutuklu da olsa tutuklu olan kişi aday olamaz, olmamalı. Niye bu fırsatı verelim? Mağduriyet yapabilirler. YSK ile görüşün gitsinler orada cezaevinde çekimi yapsınlar ondan sonra da konuşması neyse de yayınlanır.

Kürt sorunu yoktur

Benim inancımda Kürt, Türk ayrımı yoktur. İnananlar kardeştir. TRT Kürdi'yi kim kurdu? Kürtçe propagandanın önünü kim açtı?

'Zenci Türk' iddialarına yanıt

Kasketi takmakla çiftçi olunmuyor. Biz ne beyaz ne zenci böyle şeylerin içerisinde değiliz. Eğer bu ülkede zenci Türklerden bahsedilecekse onlar biziz. Bizim yavrularımız okulların kapısından geri gönderildi. Bizim yavrularımız bu ülkenin üniversitelerinde okutulmadı. Çocuklarımız imam hatiplerden mezun olup katsayı engeline katıldılar. Sen hangi zenci Türkten bahsediyorsun? Sen böyle sorunlar yaşadın mı? Biz bunları yaşadık.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin iddialarına cevap

İsmail Metin Paşa bir kahraman, sen kalkıyorsun onun apoletlerini sökeceğim diyorsun. O apoleti sen takmadın ki millet taktı. O da cephelerde o dağlarda teröristlerle savaştı, hala savaşıyor. Sen nerede kimle savaştın? Siz teröristlerle beraber yürüdünüz. 15 Temmuz gecesi Bay Kemal tankların arasından kendi takımıyla Bakırköy'e gidiyor. Oraya gelen kişiler sadece bir telefon duyurusuyla oraya geldiler. Siz protokol takılıyorsunuz her yerde. 7 Ağustos için de aynı şeyi yaptı. Son ana kadar gelmemeye direndi. Kendisine yapılan baskılarla geldi, sonra tornistan.

Gönderdiğimiz rapordan sonra Bay Kemal "Amerika fetöyü iade etmeliydi" diyor. Bay Muharrem aynı rapor için "O kağıtlar gazete kağıdı" diyor. Biz bunların hangisine inanalım? Bay Muharrem böyle diyor, Genel Başkanı böyle diyor. Ben milletime bunları anlatacağım ki milletim oy verirken yanılmasın. 24 Haziran sıradan bir oylama değil. Türkiye küllerinden yenidne doğuyor.




Etiketler erdogan tv24
Yorumlar