Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Erdoğan'dan flaş enflasyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EkoTürk TV’de soruları yanıtladı. Erdoğan, "Biz faizi aşağı çektik faizi azaltınca enflasyon da düştü. Bir ilke söylüyorum faiz sebep enflasyon neticedir. Bilmeleri ve öğrenmeleri lazım." dedi.

Abone ol
Abone ol 22 Ekim 2018 22:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu verildiği anda girişimci daha yatırım yapacak. Bu yatırım istihdamı getirecek, üretim farklı hallere gelecek. Temel bir ilke söyleyeyim, akademisyenlerle çatışmaya girebilirim ama o ayrı. Onlar ispat etmeden konuşuyorlar. Biz ispat ile konuşuyoruz. Biz faizi aşağı çektik faizi azaltınca enflasyon da düştü. Bir ilke söylüyorum faiz sebep enflasyon neticedir. Bilmeleri ve öğrenmeleri lazım. Ben damdan düşen adamım, onlar sayfa arasından konuşuyor ama bunu yaşayanlar bunun böyle olduğunu gayet iyi biliyorlar” dedi.

Erdoğan'ın konuşması şu şekilde;

IMF’ye borcumuzu bitirdik. Merkez Bankası rezervinde bir düşüş var ama toparlayacağız. Biz bunu 136 milyar dolara kadar çıkardık.

Üretim, üretim, üretim. Yatırıma ihtiyacımız var. Girişimcilerimize yüksek faizle değil düşük faizle kredi imkanı verilmesi lazım. Bu verildiği anda girişimci daha yatırım yapacak. Bu yatırım istihdamı getirecek, istihdam ile üretim farklı hallere gelecek. Endişe edilen enflasyon olayını da düşük faiz aşağı çekecektir. Temel bir ilke söyleyeyim, akademisyenlerle çatışmaya girebilirim ama o ayrı. Onlar ispat etmeden konuşuyor. Biz ispat ile konuşuyoruz. Biz faizi aşağı çektik faizi azaltınca enflasyon da düştü. Bir ilke söylüyorum faiz sebep enflasyon neticedir. Bilmeleri ve öğrenmeleri lazım. Ben damdan düşen adamım, onlar sayfa arasından konuşuyor ama bunu yaşayanlar bunun böyle olduğunu gayet iyi biliyorlar. Düşük faiz ile sağlanan krediler üretimi artıracaktır. Kalkınma hareketi güçlü şekilde devam edecektir.


Yorumlar