Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Erdoğan'dan duygulandıran hatırlatma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'da Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu insanı ile düşmana karşı omuz omuza mücadele veren Türkistanlı gönüllüleri hatırlattı. Erdoğan, bu gönüllülerin hatıralarına sahip çıkacaklarını söyledi.

Abone ol
Abone ol 30 Nisan 2018 20:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e Türk vatandaşlarına yönelik uygulanan vize muafiyeti için teşekkür etti. Türkiye'nin Özbekistan ile işbirliğinin geliştirilmesi için her türlü desteği göstermeye hazır olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkistanlı gönüllülerin Kurtuluş Savaşı sırasında düşmana karşı Anadolu insanıyla omuz omuza mücadele ettiğini hatırlattı.

Erdoğan, Özbekistan Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Mirziyoyev'e Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağladığı için teşekkür ederek, iki ülke arasındaki geliş gidişlerin çok daha artacağını, beşeri bağların daha da güçleneceğine inandığını söyledi.

Erdoğan, küresel anlamda son derece çalkantılı günler yaşandığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bugün dünyanın birçok köşesinde savaşın ve terörün çirkin yüzüne şahit oluyoruz. Maalesef gerek Türkiye gerek Özbekistan bölgelerindeki istikrarsızlıktan en fazla etkilenen ülkelerin başında geliyor. Suriye, Irak, Yemen, Somali ve Afganistan'a barış ve istikrarın en kısa zamanda hakim olmasını hem bu ülkelerdeki kardeşlerimizin selameti hem bölgelerimizin esenliği için canı gönülden istiyoruz. Bu kapsamda Özbekistan ile iş birliğimizi güçlendirmeye hazırız."


Yorumlar