Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklamalar! "Bunlar sanatçı müsveddesi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı'ndaki 12 ağacın taşınması bahane edilerek sokak üzerinden Türk ekonomisinin hedef alındığını ifade ederek, "Beni ipe götüreceklermiş, bunu sanatçı müsfetteleri yapacakmış, senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Beni ipe götürecekmiş, senin haddine mi? Biz şahadete inanmış insanlarımız. Biz bunların bedelini ödemeye hazırız. Bunlar sanatçı müsfettesi. Bunun bedelini ödeyecekler" dedi.

Abone ol
Abone ol 23 Aralık 2018 13:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 2018 Yılı Mali Genel Kurulu ile Arnavutköy Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"DEİK'şin 2018 yılı genel kurulu ülkemiz ekonomimiz ve ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Geçmiş yıllarda DEİK'te görev yapmış şimdi aramızda bulunmayan tüm kardeşlerimize rabbimden rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum. 2016 yılı ocak ayından bu yana kadar 5 bin farklı etkinliği yakalanan ivmenin bir göstergesi olarak değerlendiriyorum. DEİK'in iş dünyamızın lokomotifi haline geldiğini görüyoruz.

Ülkemizin en büyük 100 şirketinin 63'ü DEİK üyesi. DEİK asıl değişimi kendi bünyesinde gerçekleştirdi.

DEİK, Türkiye'nin tüm renklerini barındıran bir kuruluş haline geldi. İhracatımız 170 milyar dolara geldi.

Yürürlüğe koyduğumuz düzenlemeyle 8 bin 582 ihracatçımıza yeşil pasaport imkanı getirerek, pek çok ülkeye vizesiz seyahatin yolunu açtık.

İhracatımız artsın, istihdam katlansın diye bu mücadeleyi yaptık.

İhracatçı firma sayımızı 71 binin üzerine çıkardık. Son 16 yılda 201 milyar doların üzerinde doğrudan yatırım rakamına ulaştık.

Bugün Türkiye 15-20 yıl öncesine kadar esamesinin okunmadığı pek çok ülkede sadece resmi misyonlarıyla değil sivil toplum kuruluşlarıyla da var.

Tüm Endonezya halkına baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz

Endonezya'daki tsunamide kardeşlerimiz öldü. Tüm Endonezya halkına Türk halkı olarak baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Şu anda Pakistan'a MİLGEM projesini ihraç ettik. Teslimatı yapılacak. 1 milyar doların üzerinde bir proje. Güney Afrika'da insanlar Türklerin yaptığı ev eşyalarını yaptığı, dolapları kullandığını görüyoruz.

Pakistan'dan Kuveyt'e birçok güvenlik araçlarını Türkler yapıyor. Made in Turkey damgalı ürünle karşılaşıyor, Türk başarı hikayesi dinliyoruz. Türk şirketlerimiz iş adamlarımız bayrağımızı gururla dalgalandırıyor. Görüştüğümüz her devlet adamı Türk yatırımcıların başarısından bahsediyor. Yabancı şirketlerin sürünmecedeki projelerini Türk firmaları üstleniyor ve hızlı bir şekilde teslim ediyor. Ben sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin ortak başarısıdır.

Bu seviyeler sadece ihracat, yatırım, ekonomide değil, siyaset ve uluslararası ilişkilerde de kaydettiği ilerlemenin sonucudur. Türkiye yeni destanlar yazmaya devam edecektir. 2019'u farklı görüyorum. Bu başarılar Türkiye'nin kendine güvendiğinin kendine inandığının potansiyelini harekete geçirdiğinin işaretidir. Hiçbir zafer altın tepside sunulmaz.

Bunlar sanatçı müsveddesi

Gezi Parkı'ndaki 12 ağacın taşınması bahane edilerek sokak üzerinden ekonomimiz hedef alındı. Burayı Fransa, Hollanda zannettiler yanıldılar. Sen belki Bakırköy Belediyesi'ne sığınırsın ama biz milletimizle omuz omuza durur terör eylemini darbe eylemini pes ettiririz. Esnafımızın dükkanlarını yağmaladılar, polisimize kurşun sıktılar, belediye otobüslerini yakıp yıktılar. Sen ana muhalefetin başında olsan ne yazar. İstanbul'da başbakanlık ofisini bombalamaya gelenleri savunan iş makinalarıyla yollarımızı bozanlar, bunlarla beraber olanlar bu milleti sevenler olabilir mi? Güney Doğu'da o hendekleri açanlar neyse, ana muhalefetin başı da odur. Hiçbir farkı yoktur. Hem ana muhalefet hem de uluslararası bazı kuruluşlar tarafından kışkırtıldı. Beni ipe götüreceklermiş, bunu sanatçı müsfetteleri yapacakmış, senin her yerin sanatçı olsa ne yazar.

Beni ipe götürecekmiş, senin haddine mi? Biz şahadete inanmış insanlarımız. Biz bunların bedelini ödemeye hazırız. Bunlar sanatçı müsfettesi. Bunun bedelini ödeyecekler.

Kalkacaksın bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte saldandıracaksın. Şimdi yargıya git. Paris'teki gösterilere laf etmeyenler, polisimizi orantısız güçle suçluyorlardı. Milletimizle, STK'larımızla el ele verdik püskürttük. 17-25 Aralık'ta da gördük, sonra 15 Temmuz o gece milli irade zaferine imza attık.




Yorumlar