Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çıktı: İstediğiniz kadar terör estirin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstediğiniz kadar terör estirin, istediğiniz kadar alçakları bir araya getirin, bu milleti bölemeyeceksiniz, bu milleti parçalayamayacaksınız." dedi.

Abone ol
Abone ol 20 Aralık 2016 16:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanAvrasya Tüneli'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iki kıtayı birbirine bağlayan nadide bir ülke olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Hamdolsun iki kıtayı birbirine bağlayan böyle nadide bir ülkenin, aynı zamanda bir şehrin mensuplarıyız. Bu şehir gerçekten uğruna birçok şeyler feda edilebilecek bir şehir. Onun için biz bu şehre aşığız. (Avrasya Tüneli) Temelini Asya yakasında atmıştık, Rabbime hamd olsun açılışı Avrupa yakasında yapıyoruz. Bu ne mutluluk." dedi.

"Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasına izin vermeyeceğiz"

Uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren Erdoğan, "Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasına, zedelenmesine asla izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Olayın tüm yönleriyle araştırılacağına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Güvenlik güçlerimiz ve yargımız, olayı tüm yönleriyle araştıracak ve gerçekleri ortaya çıkaracaktır. Rusya ile ortak bir soruşturma komisyonu kurarak, şu anda çalışmalara başladık ve heyetimiz çalışıyor.

Suriye başta olmak üzere, Rusya ile giderek genişleyen iş birliği alanlarımızın bu saldırıdan etkilenmeyeceği konusunda, Sayın Putin ile anlayış birliği içindeyiz. Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasına, zedelenmesine asla izin vermeyeceğiz."

"Terörün bizi kendi gündemine esir etmesine izin vermedik"

Teröre karşı duruşun sürdüğüne dikkati çeken Erdoğan, "Terörün bizi kendi gündemine esir etmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Onun için bugün burada bu eserin (Avrasya Tüneli) açılışının yapılmasını dedik ki ertelemeyeceğiz, yapacağız. Bunun teröre karşı en doğru ve en etkili tutum olduğuna inanıyoruz." dedi.

Terörün gücünün Türkiye'yi bölmeye yetmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "İstediğiniz kadar terör estirin, istediğiniz kadar alçakları bir araya getirin, bu milleti bölemeyeceksiniz, bu milleti parçalayamayacaksınız." diye konuştu.

"Bağlantılar çıkmaya başladı"

Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin incelemelerin sürdüğünü belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sırtından vurmak kalleşlerin adetidir, alçakların adetidir. İşte bunu yaptılar. Kardeşlerim dün akşamki, tabii bedelini anında ödedi ama bağlantıları, bunların hepsi şimdi ayrı ayrı inceleniyor, araştırılıyor. Bunları da çıkaracağız. Zaten bağlantılar çıkmaya başladı." şeklinde konuştu

"Saldırılar azmimizi biliyor"

Terör örgütlerinin, yaptıkları yanlışı çok yakında anlayacağını bildiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin canını terör örgütleriyle, terör eylemleriyle yakarak bu ülkeyi ve bu milleti dize getirebileceklerini sanıyorlar. Tam tersine; bu saldırılar bizim inancımızı ve azmimizi daha da biliyor. Türk milletini bir asır sonra yeniden 'Ya istiklal ya ölüm' noktasına getirenler, yaptıkları yanlışı çok yakında anlayacaklardır."

Geçiş ücreti belli oldu

Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretine yönelik bilgi veren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yılbaşına kadar diyoruz ki; buranın (Avrasya Tüneli) ücreti 15 lira olsun. Ama bu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki şehitlerimize yönelik o hesaba girecek. 15 liradan o güne kadar bu geçişler yapılacak ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığındaki şehit ve gazilerimize yönelik hesapta bu para toplanmış olacak."


Yorumlar