Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meydanların seçim havasına girdiğini söyledi. Seçim beyannamesi konusunda çalışmaların hala sürdüğünü belirten Erdoğan, CHP'li İnce'nin beyanname eleştirilerine de cevap verdi.

Abone ol
Abone ol 08 Haziran 2018 01:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin parti içindeki mücadeleyi kaybettiğini şimdi de cumhurbaşkanlığı gibi bir yarışa girdiğini söyledi. Muhalefetin karşılarında çırak bile olmadığını kaydeden Erdoğan, OHAL'in seçimlerden sonra kalkabileceğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce'ye seslendi derslerine biraz daha çalışması gerektiğini söyledi. Kanal D ve CNN Türk'ün ortak yayınında yeni yönetim sisteminde neler olduğu konusunda önümüzdeki hafta açıklama yapacağını belirten Erdoğan, yeni sistemde bakan sayılarının azalacağını, cumhurbaşkanının daha seri olacağı ortak bir akılla süreyi hızla kullanacağı bir döneme girileceğini kaydetti. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Şu anda meydanlar ısırmaya başladı. Hava sıcaklığı da bugün 35 ile 39 derece arasındaydı. Tüm bunlara rağmen vatandaş sabretti ve Ankara'da da Külliye'nin içinde muhtarlarımıza iftar verdik. Muhtarlarla bugüne kadar periyoduk görüşmelerim oldu. Onlarla kış bahçesinde 400 kişilik iftar programları oluyordu. Bugün ise zirve yaptı 2500 kişiye kadar ulaştık. Onların sıkıntılarına ilişkin form dolduruyorlar ve bunlar İçişleri Bakanlığı'nda toplanıyor ve sorunların çözümü ilgili bakanlıklara gönderiliyor.

"VATANDAŞ SEÇİMİN HAVASINA GİRDİ"

Ben bugünkü havayı görünce bakıyorum artık vatandaş seçimin tam havasına girmiş. Yarın Kayseri'deyim ve inanıyorum çoşkulu bir miting olacak. Sonrasında Nevşehir mitingine geçeceğiz. 

"BAŞ USTALIK İÇİN İCAZET İSTİYORUZ"

Bizim beyannamemizin detayı ana muhalefeti ya da muhalefeti neden rahatsız ediyor. Biz 16 yıl çalıştık, boş durmadık. Türkiye'de ne fazla ne eksik onu gördük. Bunlar çırak bile değil. Bir bakkalı çırağa teslim eder misiniz? Şimdi biz diyoruz ki halkımıza baş ustalık için icazet verin. Bir ekibimiz aylardır çalışıyor. Burada hem bizzat bakan arkadaşlarımızın katkıları var hem sivilde olan arkadaşlarımızın katkıları var. Şu anda biz hala çalışıyoruz seçim beyannamesine. 

İNCE'NİN DEMİRTAŞ'I ZİYARETİ

Peki ne var burada? Şimdi Sayın İnce'nin yeni yönetim sistemi diye bir derdi var mı? Ben böyle bir şey durmadım. Meydanlarda teröre yönelik bir şey söyledi mi? Ben duymadım. Ben meydanlarda terörle mücadeyi anlatıyorum ama o meydanlarda mücadele eden bir paşayı anlatıyor. O terörist başının desteğiyle meydanlara gelen ve 7 Haziran seçimlerin ardındandan dökülün meydanlara diyen bir Demirtaş'ı ziyaret ediyor. Doğrusu bunları proje olarak kabul ediyorum. Zaten Genel Başkanı'nın Ankara'dan İstanbul'a sözde adalet yürüyüşünde kimler vardı bu örgütün destekleiği isimler vardı. Bunların bir kısmı cezaevlerinde bir kısmı yurtdışında kaçak. Siz bu ülkenin cumhurbaşkanlığına adaysanız bu tür insanlarla ilişkisi olabilir mi? Burada özellikle mesafeyi iyi koymak lazım.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Malum daha kısa bir süre önce Boğaz'da bir yalıya gemi çarptı. Allah göstermesin bu bir tanker olabilirdi. Tanker olsaydı büyük bir felakete dönüşürdü. Yıllar önce Haydarpaşa Limanı önünde olmuştu. O zamanlar Selimiye taraflarında aylarca yanmıştı. Bu her an olabilir. Yalıların bir çoğuna bu tür gemiler çarpmıştır. Aslında bu proje stratejik bir projedir. Bunu yaptığımızda İstanbul'a güzellik katıp stratejik damga vuracağız.

İSTANBUL'A YENİ HAVALİMANI

Biz bir TV programı yapacağız. Onda Havalimanı'nın son halini paylaşacağız. Bununla biz Türkiye'nin dünyaya bakışını, dünyanın da Türkiye'ye bakışını değiştireceğiz. İlk anlarda burasının yolcu potansiyeli yılda 90 milyon olacak. 2023'te yolcu potansiyeli 150 milyona çıkacak. 150-200 arasında değişebilir. Niye bize hasım, rakip gözüyle bakıyorlar? Türkiye büyüyor, uçuyor. Böyle bir projeyi hazmedemiyor. Kanal İstanbul'un gerekliliği ne? Biz butik şehirler kuracağız. İstanbul'un güzelliğine bir güzellik daha katacağız. Panama'yı dünyada kimse bilmez. Ama Panama Kanalı ile tanınıyor. Süveyş aynı şekilde tanınıyor. İstanbul da böyle tanınacak. Stratejik önemimizi arttıracak. Boğaz tehditten kurtulacak.

"TELEFONU EN ÇOK DİNLENEN BENİM"

Türkiye'de telefonu en çok dinlenen kişi benim. Bu FETÖ takımı burada olduğu zamandan tutun... Hepsi dinliyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun böyle bir projesi varsa bu zamana kadar niye açıklamadı? Kılıçdaroğlu ne anlar projeden? SSK Genel Müdürlüğü yaptığında hastanelerin durumu neydi? Sen böyle bir insansan neden genel müdür olduğunda doğru dürüst hastane ortaya koymadın? Bunlar proje insanı değil. Bunlar projeden anlamaz. Proje bizim işimiz. Avrupalı buraya gelsin. Tek derdimiz kalite sahibi doktorlarımızı arttırmak. Onları arttırdığımızda bu hastanelerin müşterisi çok daha artacak. Şuan bile vatandaşlarımız buraya geldiğinde o kadar mutlu oluyor ki. Gidiyorum, gözleri doluyor. 'Ey Tayyibim diyor, sen bu hastaneleri yaptın. Ben ne davarımı, ne ineğimi sattım... Buraya para ödemeden yattım' diyor.

"OHAL SEÇİMLERDEN SONRA KALKABİLİR"

Seçim sonrası OHAL'i masaya yatırıp onu kaldırma gibi bir durum söz konusu olabilir. Onun çalışmasını da yapmış olacağız.

İnşallah kabineyi kurduktan sonra talimatı verip çalışmayı sürdüreceğiz. Fazla sürüncemede kalmaz. Adımı atacağız.

Biz bunlar üzerinde aylarca çalıştık. Yalancı diyorum ya. Hepsi 'gazete küpürü' diyorlar. Bunlarda iddianameler var, gazete küpürleri de var.

Man Adası'nı size söyledim. yargının verdiği kararla konuşuyorum. İlk derece mahkeme kararını verdi. Onlar istinafa gidecek. Sonra ne çıkar onu bilemiyorum. Bunlar bu tür ceza almalara hazır olsunlar.

FETÖ'YLE MÜCADELE

FETÖ'nün bizim zamanımızda büyüdüğü iddiasını ben reddetmem. Bunlar büyük bir ihanet şebeeksi içerisindeymiş. Aldatıldık. Taa Erdal İnönü'ye git, Bülent Ecevit'e. Ecevit, İnönü bunların en yakın arkadaşıydı. Erdal İnönü'nün bunların okullarını ziyaret ettiğini iyi bilirim. Onların davetlerine katıldıklarını iyi bilirim. Gelsinler konuşalım. Samimi değiller. Biz yanıldık. Biz bunlara çok inandık. 2004 MGK'sında hedef sadece FETÖ değil tüm terör örgütlerine yönelik bir süreçti. Biz bunun üzerine ısrarla da gittik. Birçok STK'lar da masaya yatırıldı. 2010'dan sonra da ayıklama süreci başladı.

KANDİL'E OPERASYON

Olayın tabi 2 boyutu var. Kandil var Sincar var. Irak'tan Türkiye'ye herhangi bir tehdit olursa, Bağdat yönetimiyle bunu görüşürüz. Bağdat 'ben bunu çözerim' dediği taktirde ne ala. 'Çözemem' derse Sincar'ı da Kandil'i de vururuz. Bunu ilk defa söylüyorum. Mahmur. Mahmur çok önemli. BM şöyle demiş böyle demiş... BM'nin Mahmur meselesini de halletmesi lazım. Mahmut bir kuluçka yuvasıdır. Ban Ki Moon ile bunları çok konuştum. Şimdi de konuşuruz. Bu meseleyi çözmezseniz vururuz. Kandil nereden besleniyor sanıyorsunuz? Mahmur'dan. Sİncar da küçük bir Kandil'dir aslında."


Yorumlar