Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! "KDV oranı sıfıra düşürülecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi Temel Atma Töreninde açıklamalarda bulundu. AKM'nin yeni halinin şehrin kültürel faaliyetlerini daha da zenginleştireceğine inancını dile getiren Erdoğan, projenin toplam maliyetinin 860 milyon TL olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı ayrıca kitapta ve süreli yayında KDV'nin sıfıra düşürüleceğini açıkladı. Konuşmasının sonunda AKM'nin açılış tarihi ve bedeliyle ilgili canlı yayında oylama yapan Erdoğan'ın, aldığı sözler üzerine projenin açılış tarihi 24 aydan 20 aya indirildi. Maliyet ise 860 milyon TL yerine 850 milyon TL olarak belirlendi.

Abone ol
Abone ol 10 Şubat 2019 13:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Bugün ülkemizin sanat ve kültür hayatında çığır açacak, gerçekten önemli bir adımı hep birlikte atıyoruz.

Tanıtımını gerçekleştirdiğimiz İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin hayata geçirilmesi için yeni bir adımı atmaktayız. Temelini atmakta olduğumuz İstanbul Atatürk  Kültür Merkezi 95 bin 600 metrekare kapalı alana sahip 5 ayrı bloktan  oluşuyor Bina içerisinde 2073 kişilik dünya standartlarının üzerinde bir opera salonu, 828 kişilik bir tiyatro salonu ve bunlara ait sahne, kulis odaları yer alıyor. 

Ayrıca projede çalışma odaları, kayıt sütüdyoları ve prova salonları, sanat galerileri, millet kıraathaneleri de yer alıyor.

"2 YIL İÇİNDE HİZMETE SUNACAĞIZ"

Toplam yatırım bedeli 860 milyon lira olan Atatürk Kültür Merkezi'nin hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'ni 2 yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlayarak sanatçılarımızın ve sanatseverlerin hizmetine sunacağız. Tarih, medeniye, kültür başkenti İstanbul'a şanına yakışır bir eseri kazandıracağız.

Farklı kurumların yaptığı incelemeler eski binanın artık kullanılamaz durumda olduğunu ortaya koymuştur. Raporlar, depreme dayanıklılık bakımından gecekondudan farklı olmadığını göstermişti. Eski yapının yıkılıp daha ferah bir bina yapılmasına karşı çıkanlar, ideolojik bağnazlıkla hareket ediyordu. Bu sözde sanatseverlerin gezi olayları sırasında neler yaptıklarını hepimiz çok iyi hatırlıyoruz.

"BİR ZAFER ANITI OLACAK"

Sokak teröristlerine rağmen, ülkemize eser kazandırmak amacıyla yolumuza devam ettik. Bugün 10 yıllık bir sabrın meyvesini topluyoruz. İstanbul kendini bu projede bulacak. Biz ne gezi vandallığı döneminde ne sonrasında bunların tehditlerine boyun eğmedik. Temeilini atacağımız bina sadece bir kültür merkezi değil milli iradeye kastedenlere verilen en güzel cevaptır.  Yeni AKM tamamlandığında jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacaktır.

İnsanımızın hayır dua ile andığı ne kadar siyasetçi varsa bunların linç kampanyasından nasibini almıştır. 40 yılı aşkın siyasi hayatımız boyunca sözde elit, özde lümpen bu çevrelerin hedefi olduk.

KDV SIFIRA DÜŞÜRÜLECEK

Bu hafta Meclis'te görüşülecek bir kanunla kitapta ve süreli yayınlarda KDV'nin sıfıra düşürülmesi genişletiliyor. Artık kitapta, dergide, gazetede KDV olmayacak. Amacımız daha çok okuyan bir toplumun inşasına katkıda bulunmaktır.

"RAMİ KIŞLASI'NI İSTANBUL'UN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİ YAPACAĞIZ"

Bir müjde veriyorum. Rami Kışlası'nı da İstanbul'un en büyük kütüphanesini yapıyoruz. İnşallah hedef 6 milyon ciltlik bir kütüphaneyi İstanbulumuza kazandırmak.

Göreve geldiğimizde ülkemizdeki kültür merkezi sayısı 42'iydi, biz bunu 115'e çıkardık.

KDV MÜJDESİ

Bu hafta Meclis'te görüşülecek bir kanunla kitapta ve süreli yayınlarda KDV'nin sıfıra düşürülmesi genişletiliyor. Artık kitapta, dergide, gazetede KDV olmayacak. Amacımız daha çok okuyan bir toplumun inşasına katkıda bulunmaktır.

BİNALİ YILDIRIM: ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ YENİDEN GENÇLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

"İstanbul, tarihi, kültürel ve sanatsal kimliğine değer katacak bu eserle çok daha güzel olacak. Bitirildiğinde herkesin merakla ve büyük bir arzuyla geleceği, vakit geçireceği, kültür ve sanat etkinliklerinin icra edileceği bir mekan olacak. Atatürk Kültür Merkezi, yeniden gençlerin buluşma noktası olacak." ifadelerini kullandı.

İstanbul'a yeni bir dev eseri takdim etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."




Yorumlar