Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın balkon konuşması video izle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, balkon konuşmasında, "Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı da aldık. Önümüzdeki dönem, milletimizin karşısına tüm bu eksikliklerimizi tamamlayarak çıkacağımızdan emin olunuz. Ak Parti'yi milletimiz ile kurduk. Hemen yarından itibaren milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için koşturmaya başlıyoruz. Yemin töreninin hemen ardından bakanlarımızı, bürokratlarımızı belirleyip programımızı uygulamaya başlayacağız. Yeni yönetim sistemimiz ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamlamıştık" dedi. 

Abone ol
Abone ol 25 Haziran 2018 09:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrası parti genel merkezi önünde toplanan partililere seslenerek balkon konuşması yaptı. 



Erdoğan, "Bu şarkı burada bitmez dediniz. Vandallara ve ihanet çetelerine karşı koyduk, ellerini ovuşturarak Türkiye'nin diz çökmesini bekleyenlere derslerini hep birlikte verdik. Amerika'daki oylara bakıyorum, oradan ana muhalefete bayağı oy gelmiş. Halep oradaysa arşın sandıkta. Bu seçimin galibi demokrasidir, milli iradedir, milletimizin kendisidir. Dün darbecilerin tanklarını, toplarını, uçaklarını, helikopterlerini, silahlarını çıplak elleriyle durduran bu millet, bugün aynı ellerle istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır" diye konuştu. 

"EN YAKIN ARKADAŞIMIZ İLE ARAMIZDAKİ FARK 20 PUANIN ÜZERİNDE. 22 PUAN" 



Erdoğan, "Bildiğiniz gibi en yakın arkadaşımız ile aramızdaki fark 20 puanın üzerinde. 22 puan. Şahsıma, ittifakıma ve partime güvenen tüm kardeşlerime, milletime şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

"MERHUM MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN YADİGARI ALPERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM" 



Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nın bir diğer kanadı olan MHP'nin Genel Başkanı Sayın Bahçeli'ye ve MHP'nin tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun yadigarı Alperenlere teşekkür ediyorum. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun sandığa giderek demokratik hakkını kullanan her vatandaşıma teşekkür ediyorum" dedi. 

"MİLLETİMİZİN SANDIKTA PARTİMİZE VERDİĞİ MESAJI DA ALDIK" 



Erdoğan, "Türkiye bu seçimle, pek çok yeniliğin yanı sıra partilerin ittifak tecrübesini de yaşamıştır. Hayırlı bir tecrübe olmuştur. Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı da aldık. Önümüzdeki dönem, milletimizin karşısına tüm bu eksikliklerimizi tamamlayarak çıkacağımızdan emin olunuz. Ak Parti'yi milletimiz ile kurduk. Hemen yarından itibaren milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için koşturmaya başlıyoruz. Yemin töreninin hemen ardından bakanlarımızı, bürokratlarımızı belirleyip programımızı uygulamaya başlayacağız. Yeni yönetim sistemimiz ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamlamıştık" ifadelerini kullandı. 

"KAZANAN DEMOKRASİMİZ, TÜRKİYE OLMUŞTUR" 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimiz 16 yıl olduğu gibi sandıktaki tercihini bu defa da kavgadan yana değil hizmetten yana kullanmıştır. Kazanan demokrasimiz, Türkiye olmuştur. Kazanan Türkiye, Türk milleti, bölgemizdeki tüm mağdurlar, dünyadaki tüm mazlumlar olmuştur. Sizlerin desteğinin hakkını verebilmek için daha çok mücadele edeceğiz. Sandıkta bize verdiğiniz güçle ülkemizi 2023 hedeflerine inşallah hep birlikte ulaştıracağız. Terör örgütlerinin üzerine çok daha kararlı bir şekilde gideceğiz. Ülkemizin uluslararası alandaki itibarını daha yükseklere çıkartacağız. Rabiamızı daha gür sesle ifade edeceğiz. Bayrağımız inşallah çok daha nazlı dalgalanacak" diye konuştu. 

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ÜZERİNE ÇOK DAHA KARARLI ŞEKİLDE GİDECEĞİZ" 



Erdoğan, "Türkiye tercihini demokrasisine, hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaktan, reformlarını devam ettirmekten yana kullanmıştır. Türkiye tercihini PKK'dan FETÖ'ye kadar tüm terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmekten yana kullanmıştır. Terör örgütlerinin üzerine çok daha kararlı şekilde gideceğiz. Bu sonuçlar aynı zamanda ülkemize kem gözle bakan terör örgütlerinden küresel çıkar çevrelerine kadar herkesin karşısında dimdik durulacağının ifadesi. Ekonomik hedeflerimize bir adım daha yaklaştığımızın ifadesidir" dedi. 

"DÜNYANIN TÜM SİYASET BİLİMCİLERİ BİR ARAYA GELİP YILLARCA ÇALIŞSA YİNE DE BUNU ZOR ÇÖZER" 



Erdoğan, "Bu seçim sonuçları ile o kadar çok çevreye o kadar çok farklı mesajlar vermiştir ki dünyanın tüm siyaset bilimcileri bir araya gelip yıllarca çalışsa yine de bunu zor çözer" dedi. 






Yorumlar