Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir’de konuştu

Bir dizi ziyaretler ve açılışa katılmak üzere Eskişehir’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan helikopter Eskişehir Atatürk Stadyumuna iniş yaptı. Recep Tayyip Erdoğan, programı kapsamında ilk olarak Eskişehir Valiliğini ziyaret ederek şeref defterini imzaladı, ardından Valilik Meydanı’nda kendisini karşılayan vatandaşlara seslendi

Abone ol
Abone ol 12 Haziran 2018 23:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların yaklaşan Ramazan Bayramlarını tebrik ederek, "Eskişehir demokrasinin kıymetini bilir. Kalkınmanın, refahın, büyümenin kıymetini de çok iyi bilir. Aynı zamanda Eskişehir, huzurun geleceğe güvenle bakmanın kıymetini de çok iyi bilir. Tabii Eskişehir son 16 yılda bunu kimin sağladığını, gelecekte de kimin sağlayabileceğini çok iyi bilir. AK Parti 16 yıldır bu ülkeye sadece eser kazandırmıştır. Sadece hizmet vermiştir. Bu ülkede herkesin hak ve özgürlüklerinin de, refahının da teminatı AK Partidir. Bu ülkede 16 yıldır terör örgütleri ve onları destekleyenler dışında hiç kimse incitilmemiştir." dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

"Milletimize karşı ne kadar hizmet aşkı ile doluysak teröristlere karşı da o derece tavizsiz bir mücadele yürütüyoruz. İstiklal Harbimizin 5 büyük savaşından 3’ünün geçtiği Eskişehir bu konuda bizi en iyi anlayacak yerdir. Bu şehir demokrasiden de kalkınmadan da geri adım atılmasına izin vermeyeceğine inanıyorum. Eskişehir bu seçimlerde tercihinizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Güçlü meclis için, Cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Partiyi destekliyor muyuz? Güçlü hükümet için, Cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Partiyi destekliyor muyuz? Cumhur İttifakını destekliyor muyuz? Eskişehir, vakit birlik vakti diyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz? İnşallah sizlerin desteği ile irade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak. Birlikte, beraber, kardeşçe. Bizim diğer adaylardan, diğer partilerden farkımız ne biliyor muyuz? Biz size yaptıklarımızı anlatıyoruz. Milletimize ve şehirlerimize kazandırdıklarımız en büyük referansımdır. Biz kazandırdıklarımızı, devam eden projelerimizi ifade ediyoruz. Böylece hizmette sürekliliği ortaya koymuş oluyoruz. Bununla yetinmiyoruz. Bir de yeni projelerimizi sizlerin takdirine sunuyoruz. Türkiye’yi nasıl daha fazla büyüteceğimiz, geliştireceğimizi, hedeflerimize ulaştıracağımızı anlatıyoruz. Ötekiler ne anlatıyor? Gençlerimizin deyimi ile ifade edeyim. Ötekiler bol bol geyik muhabbeti yapıyor. Emin olun biz olmasak kürsüde söyleyecek söz. Biz de arada bir latife olsun diye onlara takılmıyor değiliz. Ama bizim asıl gündemimiz yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerdir".





"ESKİŞEHİR’E 3’ÜNCÜ DEVLET ÜNİVERSİTESİNİ DE KAZANDIRIYORUZ" 

Erdoğan, son 16 yılda Eskişehir’e büyük yatırımlar yaptıklarını belirterek, "Halep oradaysa arşın burada. Eğitimde, 2 bin 734 adet yeni derslik inşa ettik. 3 bin 495 yatak kapasiteli yüksek öğretim yurt binaları kazandırdık. Birkaç yıla kadar 4 bin 500 kişilik 4 adet yurt binası daha kazandırıyoruz. Eskişehir’e 3’üncü devlet üniversitesini de kazandırıyoruz. Eskişehir Teknik Üniversitesini kurduk ve faaliyete geçirdik. Böyle bir şehre 33 bin kapasiteli stadyum yakışır dedik, nasıl memnun musunuz? Yaparsa AK Parti yapar. Halep orada arşın burada. Eski stadın yerine ne yapıyoruz? Millet Bahçesi. İşte biz buyuz. Nasıl? Eski stat ne hale dönüşüyor? 60 dönüm araziyi inşallah Eskişehir’de Millet Bahçesine dönüştürüyoruz. Şimdi ben oraya indim helikopter ile rezalet. Ama önce ne yaptık? O 33 bin kişilik stadyumu yaptık, ardından da bunu yapacağız. Biz aldatan olmadık biz icraatçıyız" dedi. 

“Eskişehir seninle gurur duyuyor” sloganları atan coşkulu kalabalığa cevap veren Erdoğan, “Ben de sizlerle gurur duyuyorum. Sizlerden tek isteğim var. Belediyelerde hepsini topladınız. Büyükşehir olmadı. İnanıyorum inşallah Mart’ta Büyükşehir’i de alacağız. İnanıyorum. Çünkü bunlardan bir şey olmaz. Bunların ne yaptığı Eskişehir’de belli. Ama bizim ne yaptığımız da belli. Biz buyuz. Eskişehir’e hızlı treni getirdik mi? Hızlı tren ile birlikte tüm bölünmüş yolları yaptık mı? Sağlıkta 5’i hastane olmak üzere toplam 21 adet inşa ettik. Eskişehir Şehir Hastanemiz 1081 yataklı dev bir eser. İçinde 4 hastane birimi, 36 ameliyathanesi, 152 adet yoğun bakım yatağı, 264 adet polikliniği, 24 yataklı diyaliz merkezi bulunan şehir hastanemizi bu yıl sonuna kadar hizmete alıyoruz. Şehir hastanemize ulaşımı kolaylaştırmak için burası ile 71 Evler arasında kavşaklar ve bağlantı yolları yaptık. Bunun yanında 600 yataklı Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapımına da şu anda devam ediyoruz. Bu 2 hastanemizin toplam yatırım bedeli ne biliyor musunuz? 1,2 katrilyon lira. Helal olsun Eskişehir’e. Eskişehir’e yapacağımız ihale, proje aşamasında olan toplam 11 sağlık tesisimiz var. Sağlık önemli" dedi.

(İHA)


Yorumlar