Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vakıf üniversitelerine uyarı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ Teknokent açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, konuşmasında vakıf üniversitelerine yönelik olarak eleştiriler yöneltti.

Abone ol
Abone ol 06 Şubat 2019 15:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ Teknokent açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, konuşmasında vakıf üniversitelerine yönelik olarak eleştiriler yöneltti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ'de Teknokent açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Gençlerimizle birlikte daha büyük hayaller kurmanın dönemindeyiz.

ODTÜ başarıları ile hep adından söz ettirmiştir.

Eskiler su-i misal misal olmaz demişler. Biz de ODTÜ'yi hep kaliteli öğrencileriyle, sahip olduğu yüksek standartlı öğretim kadrosuyla değerlendiriyoruz.

Beşeri sermayemiz bizim en büyük gücümüzdür. Yüksek öğretim sistemimizi çok daha ileriye taşımamız şart. Halihazırda çok ideal bir yüksek öğretim sistemine sahip olmadığımız bir gerçektir. Türkiye güçlendikçe bu alanda daha kapsamlı adımlar atmakta kararlıyız. Son dönemde YÖK'ün adımlarını bu reformların bir öncüsü, habercisi olarak kabul ediyorum.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİNE ELEŞTİRİ

Vakıf üniversitelerimizin, kendilerine sağlanan onca ayrıcalığa rağmen, kimi istisnalar hariç, eğitim-öğretimde kalitenin yükseltilmesi beklentilerimize yeteri kadar katkıda bulunamadıklarını görüyoruz. Vakıf üniversitelerinin bazılarının sadece kazanç odaklı faaliyet gösterdiklerini üzüntü ile görüyorum.

Veri üretiminden güvenliğine, savunma, sağlık, eğitim, bilişim teknolojilerinden yapay zekaya kadar her alanda kendi ayaklarımız üzerinde durmak mecburiyetindeyiz.

Nasıl topraklarımıza hükmetmeden bağımsız olamazsak, teknolojiye hakim olmadan da bağımsızlığımızı sürdüremeyiz.




Yorumlar