Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Suriye açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana'nın Moğol istilasının yaşandığı bir dönemde yaşadığını söyleyerek bugün de 7,5 asır önce olduğu gibi İslam şehirlerinin terör örgütlerinin elinde olduğunu ifade etti.

Abone ol
Abone ol 17 Aralık 2018 23:16

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir milyon Müslümanın katledildiği Suriye'de Esad'ın hala yerini koruma mücadelesini verdiğini söyledi. Birilerinin de onun yerini korumasına destek verdiğini ifade eden Erdoğan, İslam şehirlerine bugün DEAŞ, PKK, FETÖ, Boko Haram, eş Şebab gibi proje örgütlerin musallat olduğunu kaydetti.

Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde, Hz. Mevlana'nın 745. Vuslat Yıl Dönümü Şeb-i Arus Programı'nda konuştu.

Sözlerine "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla" diyerek başlayan Erdoğan, dünyanın farklı köşelerinden, Türkiye'nin farklı vilayetlerinden Mevlana'nın "gel" çağrısına uyarak, gönüller sultanının manevi şemsiyesi altında toplananlara "Hoş geldiniz" diye seslendi.

Erdoğan, Hazreti Mevlana'nın düğün gecesinde, böylesine müstesna bir muhabbet ikliminde, bir ulu zatın, bir ulu çınarın gölgesinde kalpleri birleştiren herkese şükranlarını sundu.

Hazreti Pir'i, beka alemine irtihalinin 745'inci yıl dönümünde bir kez daha kemali edeple yad eden Erdoğan, "Büyük mütefekkir, büyük mutasavvıf, mürşid-i kamil Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri'ne bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum." ifadesini kullandı.

KATLEDİLEN MÜSLÜMANLAR

Hazreti Mevlana'nın karamsarlık bulutlarının ufukları kapladığı Moğol istilasının medeniyetimizi tehdit ettiği bir dönemde yaşadığını söyleyen Erdoğan, insanlığın bugün de 7,5 asır önce olduğu gibi çatışmanın, vahşetin ve doymak bilmeyen bir hırsın esiri durumunda olduğunu kaydetti. Erdoğan şöyle konuştu:

"İşte komşumuz Suriye'de yaklaşık 8 yıldır devam eden zulüm her gün canlar almaya devam ediyor. Bir milyon Müslümanın katledildiği Suriye'de hala Suriye'nin başındaki zat yerini korumanın mücadelesini veriyor birileri de onun yerini korumasına destek veriyor.

PROJE TERÖR ÖRGÜTLERİ

Yemen'de milyonlarca çocuk, ihtiraslarının kurbanı olmuş Müslümanların eliyle açlığa ve ölüme mahkum ediliyor. Filistin'de işgal, Libya'da kaos, Somali'de açlık, Afganistan'da terör ve istikrarsızlık bir veba gibi gün geçtikçe yayılıyor. Asırlardır ilim aşıklarının mesken tuttuğu İslam şehirlerine bugün DEAŞ, PKK, FETÖ, Boko Haram, eş Şebab gibi proje örgütler musallat oldu. Öldürmekten, katletmekten yakıp yıkmaktan başka hiçbir kutsalı olmayan bu modern dönem haramileri tüm çirkeflikleri ile hayat damarlarımıza hamle yapıyor.

"HEM BUGÜNÜ HEM GELECEĞİ TEHDİT EDİYOR"

Farklılıklarımı kaşıyarak meşrep ve mezheplerimiz üzerinden bizi birbirimize kırdırarak birileri şeytani düzenlerini idame ettirmeye çalışıyor. Müslümanlar kardeş kavgasına tutuşurken çıkarlarına tapan menfaat perestler ceplerini doldurmanın, cirolarını şişirmenin karlarına kar eklemenin mücadelesini veriyor. İnsanı insanın kurdu gören anlayış maalesef insanlığın hem bugününü hem geleceğini tehdit etmektedir."


Yorumlar