Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu bir afet değil, ne yazık ki yıllardır..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Kartal'daki enkaz alanına gelerek incelemelerde bulundu. Burada açıklamada bulunan Erdoğan, "Buradan almamız gereken dersler var. Çalışmalardan sonra değerlendirmelerimizi yapacağız ve atılması gereken adımları da kararlı bir şekilde atacağız" dedi.

Abone ol
Abone ol 09 Şubat 2019 13:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Kartal'daki enkaz alanına gelerek incelemelerde bulundu.

Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya eşlik etti.

Buradan almamız gereken dersler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Almamız gereken birçok dersler var. Buna göre de şu anda gerek Başsavcımız gerek savcılar, gerek bilirkişi heyetleri, bütün Bakan arkadaşlarım, AFAD... Hepsi çalışmalarını sürdürüyor. Ondan sonra bizler de şöyle oturacağız, değerlendirmelerimizi yapacağız ve atılması gereken adımları da kararlı bir şekilde atacağız" dedi.

Etütlere dikkat edilmeden yapılan inşaatlarda çok ciddi sıkıntılar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkaz bölgesinde yaptığı incelemenin ardında, enkazdan çıkarılan yaralıları hastanede ziyaret etti.

Erdoğan hastane çıkışında yaptığı açıklamada, "Bu bir afet değil, ne yazık ki yıllardır konuştuğumuz, söylediğimiz özellikle bina yapılmalarında, kullanılması gerek malzeme konusu, zemin etütleri. Etütlere dikkat edilmeden yapılan inşaatlarda çok ciddi sıkıntılar var" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Kentsel dönüşüm tezine sahip çıkmamız lazım" şeklinde konuştu.


Yorumlar