Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Binali Yıldırım'ın istifasına gerek yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı konuşulan TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın görevinden istifa etmesine gerek olmadığını söyledi. Erdoğan, İstanbul adayının 29 Aralık'ta açıklanacağını da sözlerine ekledi.

Abone ol
Abone ol 25 Aralık 2018 14:09

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı için açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'ın adaylık için istifa etmesine gerek olmadığını söyledi. Erdoğan, İstanbul adayının 29 Aralık'ta açıklanacağını da ifade etti.

İSTANBUL ADAYLIĞI

Erdoğan, partisinin TBMM'de düzenlenen grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Burada yerel seçimlere dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmesi planlanan TBMM Başkanı Binali Yıldırım için "İstifa etmesine gerek yok. Adayımız 29 Aralık'ta açıklanacak" dedi.

MHP İLE İTTİFAK

Erdoğan, MHP ile yapacakları iş birliğine dair de "İttifak yapacağımız iller büyük ölçüde netleşti" ifadesini kullandı.

PUTİN'LE YÜZYÜZE GÖRÜŞECEK

Erdoğan ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de yakın zamanda yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceklerini bildirdi. Terörle mücadelede taviz vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, ABD'nin Suriye'de üzerine düşeni yaptığını kaydetti.


Yorumlar