Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Af, seçime kadar rafa kalkıyor

AK Parti, af düzenlemesinin çerçevesinin daraltılarak, yerel seçimlerden sonra gündeme getirilmesini kararlaştırdı.

Abone ol
Abone ol 18 Ekim 2018 09:08

AK Parti, af düzenlemesinin çerçevesinin daraltılarak, yerel seçimlerden sonra gündeme getirilmesini kararlaştırdı.

MHP’nin ceza indirimi öngören kanun teklifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti MYK toplantısında masaya yatırıldı. Edinilen bilgilere göre MYK üyelerinin tamamına yakını, MHP’nin teklifine yönelik olumsuz görüş bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “Kişilerin kişilere karşı işledikleri suçlar konusunda karar vermemiz doğru değil. Kimsenin vebalini alamayız. Vicdanları kanatamayız” diyerek MHP’nin teklifinin mevcut halini kabul edemeyeceklerini anlattığı öğrenildi. Erdoğan bu konuda diğer muhalefet partileri ile uzlaşma ihtimalini de sordu, kurmayları ise muhalefet partilerinin destek vermesinin düşük bir ihtimal olduğunu dile getirdi.

Toplantıda, toplumda bir mutabakat oluşturacak ve geniş bir vicdan sözleşmesi anlamına gelecek bir çerçeve çizilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında bir komisyon kurulması benimsendi.

Toplantıda, yerel seçimler öncesinde ‘af’ tartışmalarının olumsuz algılanacağını, eğer yapılacaksa, bunun seçim sonrasına bırakılması da kararlaştırıldı. Toplantıda, yapılan araştırmalarda toplumun yüzde 65-70’inin af düzenlemesine karşı çıktığı bilgisi de verildi.

Toplantıda, denetimli serbestlik ile adli kontrol uygulamalarının kapsamının genişletilebileceği de masaya yatırıldı.

NAFAKA VE BOŞANMALAR

MYK’da nafaka mağdurları ve uzun süren boşanma davaları da görüşüldü. Bazı üyeler 7 sene süren boşanma davalarının olduğunu, bunun süresinin sınırlandırılması ve kolay boşanma sisteminin getirilmesini önerdi. Adalet Bakanı Gül de, nafakanın evli kalınan süreye göre kademelendirilmesinin planlandığını söyledi.


Etiketler af düzenlemesi
Yorumlar