Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 50 günde 102 miting yaptı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında 102 mitingde halka seslendi. 50 gün süren miting maratonunun son gününde ise İstanbul'un Kağıthane, Bayrampaşa, Sultangazi, Güngüren ve Bağcılar ilçelerinde önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandıkta küsmek olmaz. Hele hele davaya küsmek, davayı terk etmek bize asla yakışmaz" dedi.

Abone ol
Abone ol 30 Mart 2019 18:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Kağıthane, Bayrampaşa, Sultangazi ve Güngüren ilçelerinden sonra  Bağcılarda halka hitap etti: 

Milli iradenin sarsılmaz yıkılmaz kalesi olarak Bağcılar, tercihini daima eser siyasetinden yana kullandı. AK Parti'yi milletimiz kurdu. 31 Mart'ta Bağcılar İstanbul'a liderlik edecek yine. 31 Mart sıradan bir yerel seçim olmaktan çıkmıştır.

Bizler 31 Mart'ta sadece Türkiye'de değil inşallah başta  İslam dünyası olmak üzere ve karşımızda dikilenlere mesajımızı farklı vereceğiz.  Muhabbet, inşallah muhabbeti getirecek ama bizlere karşı tavır içinde olanlara da  'Siz kiminle uğraşıyorsunuz?' dedirteceğiz.

Bu HDP'den bir şey olmaz. Güneydoğu'da, Doğu'da HDP'li belediyelerin ne yaptığını duymadınız mı? Devletin verdiği paraları hendekte, çukurda kullandılar.

Sandıkta küsmek olmaz. Hele hele davaya  küsmek, davayı terk etmek bize asla yakışmaz.BAHÇELİEVLER MİTİNGİ: SEÇİMDEN SONRA AÇIKLAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan, partisinin Bahçelievler mitinginde, AK Parti'nin şehirlere  kazandırdığı eserlerle mutlu olduğunu ifade ederek, katılımcılara şöyle seslendi:

"Yarın, gelin sandıklarda bu kirli ittifaka, bu zillet ittifakına öyle  bir tokat atın ki bir daha bunlar belini doğrultamasın. Burada ne ararsan var.  Kandil var, çıkar var, menfaat var. İstanbul'da ne için acaba PKK'nın arkasında  olduğu parti seçime girmiyor? Neden? Çünkü CHP'nin bunlar destekçisi ama  listelerinden belediyelere sızmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar sizin iradenizin  üstünde biz irade tanımazken, onlar ne yazık ki dağın teşvikiyle yeni bir irade  oluşturuyorlar. İnşallah bugüne kadar nasıl ki bu yolu yürüdük, bundan sonra da  demokrasiden taviz vermeden, meşruiyetten başka yöntemlere tevessül etmeden bu  yolculuğumuzu sürdüreceğiz. En zor, en sıkıntılı zamanlarımızda biz, size geldik.  Sizin çizdiğiniz rotada, sizin belirlediğiniz çerçevede mücadelemizi devam  ettirdik. Birileri gibi sırtımızı eli kanlı örgütlere, CHP gibi elitlere değil,  Kandil'e değil, milletimize dayadık, mutlak güç ve kudret sahibi olan Allah'a  dayadık. 14 seçimin hepsinde bize sahip çıkan milletimize, her karış toprağında  bir yiğidin uzandığı bu aziz vatana şükran borcumuzu ödemek için çalıştık."

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bizim kimseyle iş  birliğimiz yok." dediğini aktararak, "Ya kimi aldatıyorsunuz? Listelerinden  PKK'lıları, HDP'lileri, parlamentoya taşıdılar. Sözde İYİ Parti aynı şekilde  taşıdı. Aynı şekilde Saadet'in onlarla iş birlikleri var. Hepsi kayıtlı, belgeli.  Seçim sonrası zaman zaman bunları belgeleriyle açıklayacağız." dedi.

"KÜRT KARDEŞLERİMİN SIRTINDAN MENFAAT SAĞLAMAYA ÇALIŞANLAR VAR"

Türkiye'yi 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonuna kavuşturmaya  çalıştıklarını belirten Erdoğan, "34 yıldır Türkiye düşmanlarına taşeronluk yapan  bölücü örgütü bitirmek için birbirinden başarılı operasyonlar gerçekleştiriyoruz.  Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Kandil'de inlerine girdik. Operasyonlar devam  ediyor ve devam edecek. Teröristler bitene kadar devam ettireceğiz. Şu anda Kürt  kardeşlerimin sırtından menfaat sağlamaya çalışanlar var." diye konuştu.

Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin ve HDP  milletvekillerinin konuşmalarını içeren videonun ardından, şunları söyledi:

"Güneydoğu Anadolumuz, Doğu Anadolumuz, Karadenizimiz, Akdenizimiz,  Orta Anadolumuz, Egemiz, Marmaramız var. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok.  Nerede var? Irak'ın kuzeyinde. Çok seviyorsan, terör sevicileri de al yanına,  defolun oraya gidin. Bu toprakları bölemeyeceksiniz, parçalayamayacaksınız. Böyle  bir yola tevessül ettiğinizde Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Kandil'de nasıl  bomba olup onların başına, başına indiysek, aynen oraya da ineriz. Terörle  mücadelede bu işi Allah'ın izniyle bitireceğiz. Lamı cimi yok. Zeytindalı  Operasyonu'nda ne yaptık? Afrin'de ne yaptık? İnşallah bundan sonra da bu aynen  devam ediyor. Terör koridorunu ne hale getirdiğimizi gördünüz. Kim ne derse desin  biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz. Bu yola da böyle devam edeceğiz. Ne dedik? Bir gece ansızın gelebiliriz. Geldik mi? Geldik."

"KARŞIMIZDA DİKİLENLERE MESAJIMIZI FARKLI VERECEĞİZ"

Erdoğan, "Bizler 31 Mart'ta sadece Türkiye'de değil inşallah başta İslam dünyası olmak üzere ve karşımızda dikilenlere mesajımızı farklı vereceğiz. Muhabbet, inşallah muhabbeti getirecek ama bizlere karşı tavır içinde olanlara da 'Siz kiminle uğraşıyorsunuz?' dedirteceğiz." şeklinde konuştu.

"31 MART SIRADAN BİR MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR"

Erdoğan, "31 Mart, ülkemiz ve şehrimiz için sıradan bir mahalli idareler seçimi olmaktan çıkmıştır. Kimin kimlerle bir araya geldiğini, yoldaşlık yaptığını, ittifak kurduğunu sizler de görüyorsunuz. Pensilvanya'nın ulaklarının ta okyanus ötesinden yaptığı açıklamaları, siz de izliyorsunuz. Daha seçimler bile olmadan nasıl FETÖ'cülerin heyecana kapıldığına, umutlandıklarına sizler de şahit oluyorsunuz." ifadelerini kullandı.

GÜNGÖREN MİTİNGİ: YUSUF'UMUZUN HESABINI DA SANDIKTA SORUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü İstanbul mitinglerinin dördüncü durağı Güngören oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Köyiçi Aliya İzzetbegoviç Parkı'nda düzenlenen  mitingde, son 17 yılda "millete tepeden bakan kibir kuleleri"ni  yıktıklarını, Türk demokrasisinin üstünden vesayetin gölgesini kaldırdıklarını,  pek çok zorluğun, problemin ve bir çok darbe teşebbüsünün üstesinden geldiklerini  dile getirdi.

İstanbul'a ve Türkiye'ye olan sevdalarını yatırımlarla ispat  ettiklerini ifade eden Erdoğan, katılımcılara İstanbul'a yapılan yatırımlara  ilişkin bir video izletti. Erdoğan, "CHP, çöp, çukur, çamur, pislik... İnşallah nasıl 94'te  bunlara dersi verdiyseniz, CHP'de olan yerlerde yine bu dersler verilecek.  Ankaramıza, İstanbulumuza, İzmirimize inşallah bu defa farklı sahip çıkacağız.  Büyükşehirlerde Cumhur İttifakı olarak inşallah bu adımı atacağız." diye konuştu.

"KİMİN KİMLERLE İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINA ŞAHİT OLDUNUZ"

Türkiye'nin yarın bir "sandık imtihanı" yaşayacağını belirten Erdoğan,  şunları söyledi:

"Biz, milletimize önce belediyelerde hizmet etme şerefine nail olmuş,  orada kendimizi ispatlayarak ülke yönetimine gelmiş bir kadroyuz. Tıpkı 1994'te  olduğu gibi bugün de belediyelerimiz vasıtasıyla milletimizin hizmetkarlığına  talip olmanın o büyük heyecanını yaşıyoruz. Kimi yerlerde sadece kendi partimiz,  kimi yerlerde Cumhur İttifakı olarak sizlerden belediye başkan adaylarımıza  destek istiyoruz. Sandıkta milletimizin teveccühüne mazhar olduğumuz her yerde,  şehirlerimize en güzel hizmetleri sunmanın gayreti içinde olacağız. Bu seçim,  tıpkı son 6 yıldaki tüm kritik seçimlerimiz gibi, belediye başkanlarını  belirlemenin ötesinde bir anlama sahip. Bu seçimde aynı zamanda kendimiz ve  evlatlarımız için nasıl bir Türkiye istediğimizin de kararını vereceğiz. Bu  seçimde şehirlerimizin, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne nasıl gireceğini de  kararlaştıracağız. Seçim kampanyası sürecinde yapılan pazarlıkları, atılan  iftiraları, savrulan tehditleri siz de gördünüz. Kimin kimlerle işbirliği  yaptığına, ne tür oyunlar oynadığına şahit oldunuz."

"BU VATAN TOPRAKLARINDA ASLA SİZE MAMA YOK"

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin ve HDP milletvekillerinin  konuşmalarını içeren video izleten Erdoğan, "Ne diyor Bay Sezai? Diyor ki  'Kürdistan'da oylar nereye verilecek malum. Batıda da AK Parti ve MHP'ye oy  kaybettireceğiz.' Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Güneydoğu  Anadolumuz, Doğu Anadolumuz, Karadenizimiz, Akdenizimiz, Orta Anadolumuz, Egemiz,  Marmaramız var. Be hey gafil, Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. Çok  seviyorsan, Irak'ın kuzeyinde var, terör sevicileri de al yanına defolun oraya  gidin. Size biz bu toprakları böldürtmeyeceğiz. Bu Anadolu topraklarında, bu vatan topraklarında asla size mama yok." dedi.

Erdoğan, CHP'nin Adalar'daki adayının, İstiklal Marşı'nı okumadığını  ifade ederek, "Bay Kemal İstiklal Marşı okuyor. O ise dut yemiş bülbül gibi  dinliyor. Niye? Çünkü bunlar İstiklal Marşı düşmanı. Bunlar HDP'li ama CHP'nin  adayı. CHP diyor ki 'Bizim onlarla ilgimiz yok.' Ne yok ya sen kimi aldatıyorsun?  Sizin kapalı kapılar ardından ne tür anlaşmalar yaptığınızı daha sandıklar  kurulmadan biz adaylara verdiğiniz ayarlarla biliyoruz." şeklinde konuştu.

İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin de bu mekanizma içinde bulunduğunu  belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu dörtlü mekanizmaya yarın sandıklarda demokrasi dersi veriyor  muyuz? Bunun için Adalar'daki vatandaşlarımıza da sesleniyorum, şu Adalar'a  hizmet bizimle geldi. 94'ten beri, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemden  itibaren Adalar'a ne ihtiyacı varsa bunların hepsini yaptık. Hala da yapıyoruz.  Ben buradan Adalar halkına sesleniyorum, gelin oradaki Özlem hanım kardeşime  sahip çıkın. Çıkın ki Adalar hizmet görsün. Şimdi biz Yassıada'yı demokrasi ve  özgürlükler adasına çeviriyoruz. Kim yapardı bunu? Muhteşem bir ulusal,  uluslararası toplantıların yapılacağı ada haline getiriyoruz orayı. Buna CHP'nin  aklı ermez. Bu zihniyetin aklı ermez. Onlar ancak idam kararlarının verildiği o  adayı desteklemekle kaldılar, biz ise orayı şimdi demokrasi ve özgürlükler  adasına dönüştürüyoruz. 3-5 ay sonra açıyoruz."

"BU OYUNU HEP BERABER BOZMAMIZ LAZIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk siyasi hayatının en sancılı, en netameli  seçim dönemlerinden birinin yaşandığını dile getirerek, "İşte görüyorsunuz adam  bunu söylüyor. Kadın ne diyor? 'Biz sırtımızı YPG'ye, PYD'ye, YPJ'ye dayadık.' Be  ey kadın, biz de sırtımızı milletimize ve Rabb'imize dayadık, farkımız bu." diye  konuştu. "Benim Kürt kardeşlerim bu kendilerini aldatan bu sirk cambazlarına oy  mu verecek? Ben biliyorum ki vermeyecek." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kürt kardeşlerime bunu da anlatın. Yani bunların neler söylediğini,  neler yapmak istediğini anlatın. Bu oyunu hep beraber bozmamız lazım. Bu konuşan  Sezai denilen adam bu Kürt de değil, ne idiği belirsiz. Öyle birisi. Kandil'den  talimat verenleri de gördünüz. Bu muhalefet heybesinde biriktirdiği tüm cürufu,  iftirayı, yalanı, son 2 ayda miting meydanlarında ortaya saçtı. Seçim  ofislerimizi kundakladılar. Adaylarımıza saldırdılar. Broşür dağıtan Yusufumuza  saldırdılar. Hakaret ettiler. İşte o Yusufumuzun hesabını da yarın sandıkta  sorun."

SULTANGAZİ MİTİNGİ: BUNLARIN AMACI GAYET AÇIK

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda  düzenlenen Sultangazi Mitingi'nde önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Erdoğan, “Karşımızda öyle bir ittifak oluşmuş durumda  ki... Bunların amacının belediyeleri yönetmek olmadığı gayet açık” dedi. . 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bak Kandil'den yönetiyorlar. Şimdi soruyorum,  Sultangazi'den Türkiye'ye sesleniyorum, Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var  mı?" diye sordu. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölgenin olmadığını vurgulayan Erdoğan,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bay Sezai sen Kürdistan'da mı yaşamak istiyorsun? Irak'ın kuzeyinde  Kürdistan var. Terör sevicilerini de al yanına beraber oraya gidin ama bu  toprakları biz size böldürtmeyiz. Türkiye'yi bölemeyeceksiniz, buna gücünüz  yetmez. Nasıl Gabar'dakileri, Cudi'dekileri, Tendürek'tekileri gömdüysek sizleri  de gömeriz. Buna müsaade etmeyiz. Ne diyor, şu andaki terör örgütünün başının  heykelini dikeceklermiş. Ne diyor, 'Biz sırtımızı YPG'ye, PYD'ye, YPJ'ye dayadık'  diyor. Biz de sırtımızı milletimize ve Rabbimize dayadık, farkımız bu.

Bu dörtlü mekanizma, ne var bunda CHP, ne var bunda sırtını PKK'ya,  Kandil'e dayayan HDP, ne var bunda maalesef içi karmakarışık sözde İYİ Parti, ne  var bunda işte bir de Saadet. Ve ne diyor konuşmasında, İstanbul'da 3 milyon Kürt  kardeşim bunlar oylarını nereye vereceklermiş? Soyadı İmamoğlu olan birisine. Ya  sen ne zamandan beri benim Kürt kardeşlerimin iradesine ipotek koydun? Benim Kürt  kardeşlerimin oyları ne zamandan beri, bu Sezai'nin kendisi Kürt değil ha, bu ne  idüğü belirsiz. Sen ne zamandan beri benim Kürt kardeşlerimin oylarını  yönlendiriyorsun? Var mı öyle bir şey? Yok. Şimdi Sultangazi yarın bu sandıkları  öyle bir patlatsın ki benim Sultangazi'deki Kürt kardeşlerim de buna iyi bir ders  versin."

"GÜNEYDOĞU'YA HİZMETİ BİZ GÖTÜRDÜK"

Güneydoğu'ya kendilerinin götürdüğü hizmetten başkasının  götürülmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ya bunlar çukur kazdılar, hendekleri kazdılar. Kendilerine giden  parayı Kandil'e gönderdiler. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin istismarını  yaptılar. Ne diyor, '1 Temmuz'a kadar terörle mücadele kanunu kaldırmazsınız  savaş kapıdadır'. Neredesin, niye gelmediniz? Hadi gelin. Geleceğiniz varsa  göreceğiniz de var. Topunuz gelin, topunuz. İşte bunlara terör koridorunda,  Suriye'nin kuzeyinde dersi verdik mi, Afrin'de verdik mi? Verdik. Şimdi de  Fırat'ın doğusunda eğer çekidüzen vermezlerse gereken dersi vereceğiz. Bütün  hazırlıklar tamam. Durmak yok yola devam. Bunların derdi başka. Belediyeler  eliyle milletimize hizmet etmek değil, bizi yıkaraka ülkemizin yönetimini ele  geçirmek. FETÖ'nün derdi buydu. Onun için darbe girişiminde bulundu."

"9 SEÇİM YAPTI, 9'UNU DA KAYBETTİ BAY KEMAL"   

Erdoğan, "Yarın  Bay Kemal'e de bir ders vermemiz lazım. 9 seçim yaptı, 9'unu da kaybetti Bay  Kemal. Ama koltuğu bırakıyor mu? Bırakmıyor. Biz ise 17 yıl girdiğimiz seçimlerin  hepsini kazandık. Siz, bizi her zaman bir numara yaptınız. Şimdi yarın bir  yenisine daha giriyoruz. Ben inanıyorum. Siz bizi yine bir numara yapacaksınız.  Biz sizi seviyoruz. Biz dertliyiz, dertli." ifadelerini kullandı.

Bir taraftan yatırım, bir taraftan eğitim, sağlık, adalet, emniyet,  ulaşım, enerji, tarım alanlarında adımları attıklarını aktaran Erdoğan, şöyle  devam etti:

"Adeta çağ atlattık. Tabii bundan rahatsız oldular. Fakat bizler  Filistin'den Arakan'a, Türkistan'dan Bosna'ya kadar tüm mazlumların, mağdurların  yanında yer aldığımız için, zalimler rahatsız oldu. Çünkü bu kardeşiniz, 'dünya  5'ten büyüktür' dediği için rahatsız oldular. Peki karşımızdaki ittifak niye  rahatsız oluyor? Çünkü bunların Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, kalkınması,  güçlenmesi diye bir dertleri yok. Tek dertleri var, 'Tayyip Erdoğan gitsin'.  Tamam gitsin de milletimize ne teklif ediyorsunuz, kimi öneriyorsunuz? Ülkeyi,  kendi partisini bile yönetemeyen Kılıçdaroğlu'na mı teslim edeceksiniz? Ülkeyi,  emirleri Kandil'den alan eş başkanlara mı teslim edeceksiniz? Ülkeyi ortaya  çıkışından girdiği ittifaka kadar her şeyi karışık olanlara mı teslim  edeceksiniz? Madem yerine talip değilsiniz Tayyip Erdoğan'ı gönderip de ne  yapacaksınız? Aslında yapacakları belli. Türkiye'yi yeniden, bizden önceki  istikrarsızlık, kaos, yoksulluk, yolsuzluk, yokluk, çöp, çukur, çamur dönemine  geri götürecekler. Biz buna müsaade etmeyeceğiz."

"MUTLAKA SANDIĞA GİDİN"

Sultangazililerden yarın sandıklara mutlaka gitmelerini isteyen  Erdoğan, "Muhakkak gidelim, gitmeyenleri de götürelim. Onun için ben sizi yarınki  seferberliğe davet ediyorum." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini, "Bizim için Türk, Kürt, Laz, Çerkez,  Gürcü, Abaza böyle bir şey var mı? Çünkü biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik.  Bizde ayrım yok. Onun için aman, işi sıkı tutuyoruz, sandıklara sahip çıkıyoruz.  Yarın akşam buradan müjde bekliyorum." diye tamamladı.

BAYRAMPAŞA MİTİNGİ: BU KONUDA BİZ RAKİP TANIMIYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kağıthane'den sonra ikinci durağı Bayrampaşa oldu. Kendisine "Tayyip dede" diye  seslenen bir çocuğa, "Efendim, cici kız. Ben seçimlere bu çocuklarla gireceğim"  diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Öyle ki akla hayale gelmeyecek ittifaklarla karşımıza çıktılar.  Aslına bakılırsa bu ittifakı kurmak onların ne aklının ne de becerisinin harcıdır. O kadar maharetli olsalar bugüne kadar milletimizin gönlüne girmeyi  başarırlardı. CHP'nin başındaki zat 9 seçimdir partisinin başında, 9'unu da kaybetti.

HDP derseniz sırtını nereye dayamış? Kandil'e. Kandil'deki  patronlarından emir almadan kılını kıpırdatamaz. Hanımefendi 15 Temmuz öncesi ne diyordu? Tüm Türkiye'yi 'yurtta sulh' diyerek, 'yaz gelecek başbakan olacağım'  diye dolaştı. Arkasından çıka çıka ne çıktı? 15 Temmuz darbecileri çıktı.  Saadetin adından başka geçmişiyle hiçbir ilgisi kalmamış. Peki bu partileri kim ve nasıl bir araya getirir, karşımızda bir blok oluşturdu. Türk milletinden bu  sorunun cevabını özellikle düşünmesini istiyorum. Bizim asıl üzüldüğümüz nokta,  bu partilere gönül vermiş kardeşlerimin iradelerinin adeta pazarda açık artırmaya  çıkartılmış olmasıdır.

Ülkemizin demokrasisinin bugün bulunduğu düzeye gelmesi  için çok emek verdik. Şimdi birilerinin Türkiye'yi yeniden ödünç oy isteme günlerine geri götürmesine rıza gösteremeyiz. Bunun için İstanbul ve Ankara başta  olmak üzere ülkemizin her yerindeki kardeşlerimden oylarına, iradelerine sahip  çıkmalarını istiyorum ve verilen oyun aslında nereye gittiğini, kime gittiğini,  kimin işine yarayacağını, hangi amaç için kullanılacağını hesaplamak hepimizin  vazifesidir. Zira kendimizle birlikte evlatlarımıza nasıl bir Türkiye  bırakacağımızın kararı, sandıktan çıkacak sonuca bağlı. Şimdi diyeceksiniz, 'Biz  sadece şehirlerimize belediye başkanı seçiyoruz.' Aslında biz de öyle düşünüyoruz. Siyasette rüşdünü belediyelerde ispat etmiş, oradan ülke yönetimine  gelmiş bir kadro olarak, bir kardeşiniz olarak en rahat olduğumuz alan budur."

"YA SEN NEYİN RÖVANŞINI ALACAKSIN?"

Erdoğan, "Şimdi karşımıza birileri çıkıp ne diyor, 'rövanş alacağız.'  Ya sen neyin rövanşını alacaksın? Biri çıkıyor, 'intikam' diyor. Ne intikamı? 15  Temmuz'un intikamını mı alacaksın? Darbecileri indirdik diye mi intikam  alacaksın? Şimdi işin rengi değişti. Soruyorum size, şehirlerimizin belediye  başkanlığı seçimi için terör baronları niye kampanya yürütüyor? İlerimizi,  ilçelerimizi yönetecek belediye başkanının kim olacağı terör örgütlerini niye bu  kadar yakından ilgilendiriyor? Bizim belediye başkanlarımız yurt dışındaki  mahfilleri niye bu derece alakadar ediyor? Demek ki, mesele sadece belediye  başkanları meselesi değil, burada işin altında başka şeyler var."  değerlendirmesini yaptı.

"BU AZGINLIĞI MİLLETİMİZ CEVAPSIZ BIRAKIR MI?"

Belediyecilik konusunda rakip tanımadıklarını dile getiren Erdoğan,  "1994'te bu kardeşinizi İstanbul'a belediye başkanı seçtiniz. Peki, bu CHP neydi?  Çöp, çukur, çamur, bir de çarpık yapılaşma. Kurdukları ittifakın aynı ne? Zillet  İttifakı. Bizimki Cumhur İttifakı. Biz bu ittifakı nerede kurduk? 15 Temmuz'da  kurduk. Niye? Çünkü bu devlete, bu millete darbe yapıyordu. Kimler? FETÖ'cüler.  Bu ülkede bir de malum PKK. Onun uzantıları var." diye konuştu.

"Şimdi, o günden bugüne gereken dersi aldılar mı?" diyen Recep Tayyip  Erdoğan, "FETÖ'cüler yakalananlar şu anda cezaevinde. PKK ve onun güdümlüleri hepsi kaçıyor. Bunları Cudi'de gömdük. Gabar'da gömdük. Tendürek'te gömdük.  Kandil'de gömüyoruz. İşte lider kadroyu geçenlerde Kuzey Irak'ta vurduk. En tepe  adamları şu anda komada kıvranıyor. Yanındaki 4 kişiyi etkisiz hale getirdik.  Niye? Siz bize böyle bir emir verdiniz, bu emrin gereğini yerine getiriyoruz.  Şimdi belediye hizmetleriyle ilgili rekabetten asla kaçmadık, kaçmayız. Meseleyi  Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir karar noktasına getiren biz değiliz. Sözleri  ve eylemleriyle bizim karşımızdakiler. Daha seçim sonuçları belli olmadan  medyada, sosyal medyada, sokaklarda, havalimanlarında milleti tehdit etmeye,  taciz etmeye, tahkir etmeye başladılar. Bu azgınlığı milletimiz cevapsız bırakır  mı? Bunun için yarın mutlaka sandıklara gitmeli, tercihimiz doğrultusunda oyumuzu  kullanmalıyız." ifadelerini kullandı.


Yorumlar