Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

"Beştepe'ye sandık kurulsa Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde kaç oy alır?"

Haberin başlığındaki sorunun sahibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen gazeteciler. AK Parti'ye yakın isimler seçimde "içerideki" sorunlara dikkat çekiyor.

Abone ol
Abone ol 26 Mart 2019 19:18

31 Mart Yerel Seçim sonuçları siyaset tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olmaya aday görünüyor. Şu ana kadar yapılan kamuoyu yoklamaları seçmenin AK Parti'ye ciddi bir ders vereceği yönünde sonuçlar ortaya koyuyor.

Öte yandan özellikle Cumhurbaşkanı erdoğan başta olmak üzere AK Parti'li isimlerin miting alanlarında diğer partilere yönelik hakaret ve mesnetsiz ithamları seçmenin tepkisini çekiyor. AK Parti'ye yakın gazeteciler de durumun farkında ve konuyla ilgili uyarılar yapıyor.

Karar gazetesinde yazıları yayımlanan Ahmet Taşgetiren bugünkü yazısında Yeni Şafak gazetesinin Ankara Haber Müdürü Hüseyin Likoğlu'nun dünkü yazısında dikkat çektiği konuları köşesine taşıdı. "Müthiş soru" başlığı ile yayımlanan yazısında Taşgetiren, Likoğlu'nun yazısından alıntılar yaparak konuyu AKP içindeki sorunlara getirdi.

Hüseyin Likoğlu'nun "17-25 Aralık’tan sonra yapılan bütün seçimlerde Ankara’da kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu lojmanlarda yüzde 65’in üzerinde AK Parti aleyhinde sonuçlar çıkıyor." ifadelerini aktaran Taşgetiren, şöyle yazdı:

"Örnekten yola çıkarak sorunun cevabını aradığınızda ister istemez, yazarın sizi “Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kurulacak bir sandıktan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çıkacak oy lojmanlardan farklı olmayacaktır” gibi bir sonuca götürmek istediğini anlıyorsunuz.



Yazar gerçekten de onu anlatmak istiyor, çünkü bu soru da bu örnek de “tehlikenin içerde olduğu kanaati” ile bağlantılı. Şu cümle de yazara ait: “31 Mart seçimlerine bir hafta kala AK Parti’yi bekleyen en büyük tehlike budur işte.”

Yazar öyle böyle biri değil. Bir kere Haber Müdürü, üstelik Ankara Haber Müdürü ve Yeni Şafak’ın haber müdürü Hüseyin Likoğlu. (25 mart 2019)

Yeni Şafak’ın durduğu yer belli. 31 Mart’ta Cumhur İttifakı için üstün bir başarı arzu ediyor. Aslında bu yazıda da o başarı arzusu dile getiriliyor. Ancak “içerdeki tehlike”ye işaret ederken, “tehlikenin Külliye’nin içinde odaklandığı” gibi bir iddiaya ulaşmak şaşılası bir durum.



Etiketler beştpe
Yorumlar