Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Abdullah Gül'e Almanya'dan sürpriz ziyaret!

Son dönemlerde adı bir kez daha yeni parti kuracağı iddialarıyla gündeme gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün sürpriz sayılacak bir görüşme gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol 30 Nisan 2019 19:08

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Almanya'nın eski cumhurbaşkanlarındanChristian Wulff ile bir araya geldi. "Bizim dönemimizde Türkiye-Almanya ilişkileri iyiydi" mesajları verildi.

Gül, cumhurbaşkanı olduğu dönemde Almanya'nın cumhurbaşkanı olan Christian Wulff'ü,Ayazağa'daki ofisinde ağırladı.

Resmi açıklamayla duyurdular

Görüşmeye ilişkin fotoğraflar, Gül'ün 11. CB Ofisi adlı Twitter hesabındanpaylaşılırken internet sitesinden ise şu ifadeler yer aldı:

"11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Ayazağa’daki ofisinde Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile görüştü. Yaklaşık bir saat süren görüşme bugün öğlen saatlerinde gerçekleşti.

Gerçekleşen görüşmede Gül:

'Sayın Wulff ile özel bir dostluğumuz var. Kendisi cumhurbaşkanı iken hem Türkiye’ye resmi devlet ziyareti yaptı hem ben Almanya’ya resmi devlet ziyareti yaptım. Bizim dönemimizde Türk-Alman ilişkileri her bakımdan zirveye çıkmıştı. Çok samimi bir şekilde her iki tarafında siyasette, demokratik anlayışta, ekonomide, teknolojide, bilimde her bakımdan çok güçlü ilişkisi olmuştu ve dolayısıyla bu ilişki, anlayış geleceğede çok güçlü bir şekilde ilerliyor.' dedi. Gül, Christian Wulff’un Türkiye’ye olan ilgisinin sürdüğünü görmekten dolayı mutlu olduğunu da ifade etti."




Yorumlar