Anasayfa /  Politika

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Libya'da önceliğimiz ateşkes olması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gündemine ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Kalın, Libya'da yaşanan son durumları değerlendirerek, "Libya'da önceliğimiz çatışmaların bir an önce durması, bir ateşkes olması" dedi. ABD-İran gerginliği ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kalın, "Bizim itidal ve sükunet çağrımız devam edecek. Cumhurbaşkanımız, bu konuyla ilgili temas trafiğini yoğunlaştıracak" ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 07 Ocak 2020 19:42

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gündemine ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

2019'da yapılan icraatlarla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın 16 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşım toplantısı yapması planlanıyor

(ABD-İran gerginliği) Bizim itidal ve sükunet çağrımız devam edecek. Cumhurbaşkanımız, bu konuyla ilgili temas trafiğini yoğunlaştıracak.

İdlib’deki kritik durum masaya yatırıldı. Saldırılar Astana mutabakatının ihlali anlamına geliyor aynı zamanda Rusya tarafına rejimi durdurma noktasında gerekli adımları atma çağrısında bulunuyoruz.

Libya'da önceliğimiz çatışmaların bir an önce durması, bir ateşkes olması. Hafter'in yaptığı her tür saldırı adeta yanına kalmakta, uluslararası toplumdan bir kınama dahi çıkmamaktadır.

Esed rejimi konusunda pozisyonumuz açık. Suriye'yi demokratik, çoğulcu, barışçıl geleceğe taşıyacak lider olma vasfısını yitirdiğini görüyoruz

(İÜ'deki yemek eylemi) Bu konuda zaman kaybı olduğu anlaşılıyor, o görüntülerin ortaya çıkmaması sağlanabilirdi. Eski uygulama aynen devam edecek.

(ABD-İran gerilimi) Bizim bu noktada 'arabulucu olalım' gibi bir beklentimiz, talebimiz, yahut iddiamız yok. Türkiye hem ABD ile hem İran'la konuşabilen birkaç ülkeden birisi, belki de en önemlisi.

Yorumlar