Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı personel alımı yapıyor

Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı farklı branşlarda personel alımlarına devam ediyor. 8 Mayıs'ta başlayan alımlar 22 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Abone ol
Abone ol 14 Mayıs 2020 18:24

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 8 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanan ilan çerçevesinde başvurular halen devam etmekte olup adayların ilgili ilana en son başvuru tarihi ise 22 Mayıs 2020 tarihi olarak belirlenmiş bulunuyor. İlgili ilana başvurular İletişim Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Daire Başkanlığının basvuru@iletisim.gov.tr e-posta adresine başvuru belgelerinin gönderilmesi sureti ile gerçekleştirilecek olup adayların ilgili süre dahilinde eksiksiz bir şekilde başvuru yapmaları gerekmektedir. İlgili ilana ilişkin detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

 Kadrolar ve Başvuru Şartları Neler?

2 adet Basın-Enformasyon Personeli ile İngilizce 3, Fransızca 1, Almanca 1, Çince 1, Arapça 1, Rusça 1, dillerinden toplam sekiz 8 adet Mütercim-Tercüman alımı yapılacaktır.

Genel memur alım şartlarının yanı sıra 2 basın enformasyon personeli alımı için adayların YDS sınavından B seviyesinde puan almış olmak, tercihen ikinci bir dil bilmek,
Mütercim tercüman personeli için ise Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren İngiliz, Fransız, Alman, Çin, Rus ve Arap Dili/Dil Bilimi/Eğitimi/Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık veya Çeviri Bilim bölümlerinden veya eğitim fakültelerinin İngilizce, Fransızca, Almanca, Çince, Rusça ve Arapça bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 2019 KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve YDS sınavından A seviyesinde dil puanına sahip olmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Başvuru Şekli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada başvuruların 8 Mayıs 2020 ile 25 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacak olup Başvurular İş Talep Formu ve istenilen diğer belgeleri İletişim Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Daire Başkanlığının basvuru@iletisim.gov.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. Başvuru evrakı Başkanlığımıza ulaşan adaylara e-posta yoluyla bilgi verilecektir.

Yorumlar