Anasayfa /  Politika /  Mhp

Cumhurbaşkanı'nın alacağı karar ne olursa olsun yanındayız

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olası ABD ziyaretine ilişkin açıklama yaptı. Bahçeli açıklamasında "Cumhurbaşkanı'nın alacağı karar ne olursa olsun yanındayız." ifadelerine yer verdi.

Abone ol
Abone ol 06 Kasım 2019 19:25

MHP lideri Bahçeli'den Erdoğan'ın olası ABD ziyaretine ilişkin destek mesajı geldi. Gazetecilerle bir araya gelerek soruları yanıtlayan Bahçeli açıklamasında şunları söyledi:

-"Cumhurbaşkanımızın ABD’ye gidip gitmeyeceği konusundaki tartışmaları ve fikri münakaşaları elbette yakından izliyorum. Her gün televizyonlarda, gazete köşelerinde yorum ve değerlendirmeler yapılıyor. Bunları takip ediyorum. Ancak bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD’ye gidip gitmemesi hususunda bırakınız bir açıklama yapmayı, imada dahi bulunmadım. Öncelikle ve önemle ifade etmeliyim ki, Cumhurbaşkanımızın ABD ziyareti hakkındaki kararı tamamıyla kendi takdiridir.

"Desteğimiz tamdır"

Bütün gelişmeleri, milli ihtiyaçları, dış politikayla ilgili hedefleri siyasi akıl ve amaç süzgecinden geçirip bir sonuca ulaşacak olan da Sayın Erdoğan’dır. Devleti yöneten bellidir. Hükümet bellidir. Karar alma mekanizmaları da bilinmektedir. 

Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın alacağı karar ne olursa olsun yanındayız, desteğimiz tamdır.
Hassasiyet düzeyi bir hayli fazla olan bu meseleyle ilgili ülkemizin elini zayıflatmaktan azami derecede ve kesinlikle kaçınırız." dedi.

"Yanında duracağız"

"Sayın Cumhurbaşkanımızın alacağı karar ne olursa olsun saygımız vardır, yanında duracağımız açıktır." diyen Bahçeli, Türkiye'nin dış dünyaya karşı tek ses, tek yürek, tek nefes olması gerektiğine dikkat çekti.

Etiketler Erdoğan Bahçeli
Yorumlar