Anasayfa /  Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretleriyle ilgili Ankara kulisleri bunu konuşuyor!

MHP lideri Bahçeli’yi üç gün önce evinde ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan dün sürpriz bir ev ziyareti daha yaptı. Erdoğan, Milli Görüş’ün ak saçlılarından olan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asiltürk’le evinde yaklaşık bir saat görüştü.

Abone ol
Abone ol 08 Ocak 2021 12:17

MHP lideri Bahçeli’yi üç gün önce evinde ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan dün sürpriz bir ev ziyareti daha yaptı. Erdoğan, Milli Görüş’ün ak saçlılarından olan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asiltürk’le evinde yaklaşık bir saat görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Heyeti Lideri Oğuzhan Asiltürk’e sürpriz bir ziyarette bulundu. Erdoğan’ın Ankara’daki konutunda ziyaret ettiği Asiltürk, Ulusal Görüş Hareketi’nin kıymetli temsilcileri ortasında yer alıyor. Siyasi kulislerde Asiltürk’ün, Millet İttifakı ile yakınlaşma nedeniyle SP Genel Lideri Temel Karamollaoğlu’yla bir müddettir uyuşmazlık yaşadığı konuşuluyor.

Erdoğan, siyasi temaslarını son günlerde hızlandırdı. Üç gün evvel sürpriz biçimdeDevlet Bahçeli’yi konutunda ziyaret eden Erdoğan, dün de SP Yüksek İstişare Şurası Lideri Asiltürk’ü meskeninde ziyaret etti.

Bir saat sürdü

Cumhurbaşkanı’nın dün resmi bir programı açıklanmamıştı. Ziyaret, “Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, bugün Oğuzhan Asiltürk’ü meskeninde ziyaret edecektir” açıklamasıyla duyuruldu.

Asiltürk’ün Ankara Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan konutunda gerçekleşen ziyaret, yaklaşık bir saat sürdü. Ziyaretin akabinde 86 yaşındaki Asiltürk, Erdoğan’ı makam aracına kadar uğurladı. Erdoğan, Asiltürk’ün konutundan ayrılırken kendisini balkonlarından selamlayan vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi.

Karamollaoğlu’yla fikir ayrılıkları var

Kulislere yansıyan bilgilere nazaran, Asiltürk ile Karamollaoğlu ortasında siyaseten uzun bir müddettir fikir ayrılıkları bulunuyor. Kulislerde Asiltürk’ün Cumhur İttifakı’nın görüşlerini benimsediği, bu yüzden Karamollaoğlu idaresi ile aksi düştüğü argüman ediliyor. Kulislerde, Erdoğan’ın dünkü ziyaretinin SP içindeki yansımaları merakla bekleniyor.

Asiltürk kimdir?

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde 1935’te doğan Asiltürk, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. Siyasete Ulusal Selamet Partisi ile giren Asiltürk, Ankara ve Malatya milletvekillikleri yaptı. Sanayi-Teknoloji ve İçişleri Bakanlığı misyonlarında de bulunan Asiltürk, 12 Eylül askeri darbesinin akabinde 10 yıl siyaset yasağı aldı.  1987’de yapılan halk oylaması sonucunda bu yasak kaldırılırken, 1988’de Refah Partisi’nin genel sekreterliğine seçildi. Partinin Anayasa Mahkemesi’nce kapatılması üzerine Fazilet Partisi’ne geçti. Necmettin Erbakan’ın mevti sonrasında Saadet Partisi YİK Başkanlığı’na getirildi.

Yorumlar