Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan velilere LGS çağrısı!

8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın ilk oturumu 09.30'da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, LGS'ye girecek öğrencilere başarı dilerken velilere de çağrıda bulundu.

Abone ol
Abone ol 06 Haziran 2021 09:44

8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın ilk oturumu 09.30'da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, LGS'ye girecek öğrencilere başarı dilerken velilere de çağrıda bulundu.

Binlerce öğrencinin kaderini belirleyecek LGS bugün başladı. Sınavın ilk oturumu saat 09.30'da başlarken ikinci oturum ise 11.30'da yapılacak.


İlk oturumda Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Yabancı Dil'den oluşan 50 soru için 75 dakika süre verilecek. 45 dakikalık aradan sonra sayısal oturumu başlayacak. Öğrencilerin Matematik ve Fen Bilimlerinden 40 soru için 80 dakikası olacak.

Sınav sırasında isteyen maskesini çıkartabilecek. Öğrenciler koridorlarda ve bahçede ise maskeli olacak.

SONUÇLAR 30 HAZİRAN'DA AÇIKLANACAK
Sınav sonuçları, 30 Haziran 2021'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

SINAVLI OKULLARDA ÖĞRENCİ KONTENJANI 174 BİN 160
LGS kapsamındaki merkezi sınav kılavuzuna göre, Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek.

Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam 174 bin 160 öğrenci alınacak. Anadolu liselerine 56 bin 396, fen liselerine 36 bin 980, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BAŞARILARINIZLA ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ SİZLER İNŞA EDECEKSİNİZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Sevgili genç kardeşim, birazdan yapılacak olan LGS'de sizlere başarılar dilerim. İnşallah başaracaksınız ve başarılarınızla ülkemizin geleceğini sizler inşa edeceksiniz. Allah zihin açıklığı versin." ifadelerini kullandı.


Velilere de seslenen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Değerli velilerimiz, evlatlarımızın gireceği sınavda sonuç ne olursa olsun onlara destek olmayı sürdürelim. Sınavın hepimiz için hayırlı olmasını dilerim."

ŞENTOP: GELECEĞİNİZ PARLAK, BAŞARILARINIZ DAİM OLSUN
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "LGS'ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, güzel bir sınav geçirmelerini ve hedeflerine ulaşmalarını temenni ediyorum. Geleceğiniz parlak, başarılarınız daim olsun." ifadelerini kullandı.

KISITLAMADAN MUAFLAR
İçişleri Bakanlığının genelgesine göre, sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve/veya yakınları, 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Kırtasiyeler 07.00-15.00 saatleri arasında açık olabilecek. Bu yerlerde çalışanlar da belirtilen zaman dilimi içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacak.

 

Yorumlar