Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklama: İsrail terör devletidir!

Diyarbakır anneleri ile iftar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e ve terör örgütü PKK'ya sert tepki gösterdi. İsrail'in Filistinlilere yaptığı saldırılara ilişkin "İsrail terör devletidir, sessiz kalan herkes bu zulme ortaktır" diyen Erdoğan, "Kandil'i çökerteceğiz ve Kandil'i kandil olmaktan çıkaracağız. Onlar için karanlık olacak. Kandil'i bunlara zindan edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 08 Mayıs 2021 22:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleriyle Vahdettin Köşkü'nde iftar yemeğinde bir araya geldi. Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da eşlik etti.

Erdoğan, "Evlatlarınıza kavuşma mücadelenizi takdir ediyoruz. Terör örgütünün elindeki son evladımız da ailesine kavuşana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Kandil'i çökerteceğiz. Kandil kandil olmaktan çıkacak, onlar için karanlık olacak" dedi.

"ANNELERİNİZİ ÜZMEYİN, MAĞDUR ETMEYİN"
Erdoğan, "Terör örgütü içindeki tüm gençlerimize sesleniyorum. Yarın Anneler Günü. Annelerinizi üzmeyin, mağdur etmeyin. Sizi bu noktaya getiren anneleriniz. 9 ay 10 gün sizi karnında besleyip büyüten, sizi bu yaşa getiren annelerinizi üzmeyin. Bir an önce ne yapın ne eden annelerinize dönün. Onların sürekli gözleri yaşlı, sürekli sizleri bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendini bu bataklıktan kurmaktan isteyen, yeni bir hayat kurmak isteyen herkese destek verecektir. Bu vesilesiyle siz Diyarbakır annelerini nezdinde, tüm annelerimizin Anneler Günü'nü tebrik ediyorum. Kadir Gecesi'ni de tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'E SERT TEPKİ
Erdoğan, "İsrail, alçakça Mescid-i Aksa'ya saldırmaktadır. Mescid-i Aksa başta olmak üzere, Müslümanlara yapılan her saldırı aynı zamanda bizlere yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırının muhatabı, İstanbul'da Diyarbakır'da Bağdat'ta Kahire'de yaşayan Müslümanların kendisidir. Müslümanlara yönelik saldırılara karşı çıkmak 'insanım' diyen her bireyin vazifesidir. İsrail'in saldırılarına dolaylı şekilde destek veren herkes orada yaşanan zulme ortaktır. İsrail terör devletidir. Tüm dünyayı İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilerin evlerine yönelik saldırılarına karşı etkili bir şekilde harekete geçmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Yorumlar