Anasayfa /  Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: İslam düşmanlığı kanser hücresi gibi hızla yayılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada ''İslam düşmanlığı hastalığı tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmaktadır'' dedi.

Abone ol
Abone ol 25 Mayıs 2021 14:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada ''İslam düşmanlığı hastalığı tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmaktadır'' dedi.

Son dakika bilgilerine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Yurt dışından programa teşrif eden misafirlerimize ülkemize ve başkentimize hoş geldiniz diyorum. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nun hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Sözlerime karşımızdaki meselenin islamofobi islam korkusu düpedüz islam düşmanlığı olduğunu belirterek başlamak istiyorum. Batı başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde islam düşmanlığı tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmaktadır.

Anadolu'yu ve Kudüs'ü ele geçirme hülyasıyla gerçekleştirilen Haçlı seferleri yıkımlarla dünya tarihinin seyrini değiştirmiştir. Batı, Türklerin şahsında somutlaştırdığı Doğulu toplumlara karşı kinini oryantalizm adı altında korumuştur. Son örneği de Avusturya Başbakanlık binasına terörist İsrail'in bayrağını çekmeyi koyuyorsa bunun nereye varacağını anlamak mümkündür.


Günümüzdeki islam düşmanlığı dalgası çok daha sinsi ve örtülü yöntemlerle yürütülmektedir. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e dini tercihlerini ifade edenlere yönelik saldırılar devletler tarafından himaye edilmekte ve desteklenmektedir. Batı da ırkçı ve islam düşmanı saldırılar son beş yıl için yüzde 250, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı yüzde 700 artmıştır.

Son 5 yılda en büyük 5 AB ülkesinde sivil toplum kuruluşlarına 15 binin üzerinde islam düşmanlığı vakası bildirilmiştir.

Önceleri islam düşmanlığı islamı terör yaftasıyla sunanlar artık tüm Müslümanları hedef almaktan kaçınmıyorlar. Kendilerini kültürel olarak üstün görenler müslümanlar başta olmak üzere diğer tüm gruplara ayrımcılık yapıyor.

Yorumlar