Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Bu ülkede tatlı su demokratları var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin il kongrelerinde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, bu kongrelere canlı bağlantıyla katılıyor.

Abone ol
Abone ol 18 Ocak 2021 14:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin il kongrelerinde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, bu kongrelere canlı bağlantıyla katılıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Hep söylediğim gibi, AK Parti milletin kurduğu ve bugüne kadar milletin getirdiği bir partidir. Milletimizle ne kadar sık yakın hasbihal içerisine girersek partimizin gerçek misyonunu o derece yerine getirmiş oluruz. Biz yılın 365 gününü, günün 24 saatini milletimizin hizmetine adayan bir partiyiz. Dolayısıyla AK Parti yöneticisi her an milletimizle olan kişidir.

Bu ülkede tatlı su demokratları var, demokratlıkları zoru görene kadar. Bir de tatlı su siyasetçileri var, onların da yüzü seçimden seçime görülüyor. Partimiz kapatma dahil pek çok tehditle yüzleşirken de, vesayetle mücadele ederken de, darbecilere karşı direnirken de hep bu anlayışla mücadele etti. Milli iradeyi üstün kılma mücadelesinden taviz vermediğimiz gibi, başlattığımız projeleri ve icraatları da kesintiye uğratmadık. Kuru kuruya demokratlık yapmadık. 

İnsan ölür, eseri kalır. İnşallah son nefesimize kadar milletimize eser bırakmak için çalışmayı sürdüreceğiz. AK Parti teşkilatlarımızda görev alan her arkadaşımızın da aynı şuurla çalışacağına inanıyorum.

Sağlık altyapımızın gücü ve aldığımız diğer tedbirler sayesinde koronavirüs dönemini en az sıkıntıyla tamamlama gayretinde olduk. Vatandaşlarımızın kendisini sahipsiz hissetmemesi için ne gerekiyorsa yaptık. Halen süren yatırımları tamamlayarak milletimize sunmaya önem verdik. Ülkemizi yeni döneme hazırlayacak çalışmalara yöneldik. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye her alanda bu yeni sürece uygun atılımlar içerisindeyiz. Ekonomide yükseliş için reform çalışmaları yürütüyor, geliştirdiğimiz politikaları uyguluyoruz. Dışarıda da tarihi bir dönüşümün altyapısını oluşturuyoruz. Doğu Akdeniz'den Karabağ meselesine kadar, kritik meselelerde ortaya koyduğumuz güçlü irade sayesinde kararlılığımızı tüm dünyaya gösterdik.

Ülkemize yönelik saldırıların da arttığı bir gerçektir. Çünkü Türkiye yaptığı hamlelerle zulüm ve sömürü üzerine kurulu asırlık bir düzeni kökünden sarsıyor. Bize demokrasi üzerinden eleştiri yöneltenler, kuyrukları sıkıştığında demokrasi adına en utanç verici pratiklere imza atmaktan çekinmiyor. Çünkü bunlar için demokrasi kendi çıkarlarına hizmet ettiği sürece yücedir. Bize insan hakları ve özgürlükler konusunda eleştiriler, en küçük bir sıkıntıyla karşılaştıklarında dünyanın en faşist uygulamalarına yöneliyorlar. Bunların hak ve özgürlükleri kendi rahatlarının tehdit edildiği yerde biter. Fikir ve ifade özgürlüğünün en büyük savunucusu görünürler, ama işin ucu kendilerine dokunduğunda yasakçılıkta sınır tanımazlar."

Yorumlar