Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a ''Sen kimsin de 'islam yapılandırılsın' ifadelerini kullanıyorsun'' diyerek tepki gösterdi. ''İslama yönelik sözleri açık bir provokasyon'' açıklamasını yaptı.

Abone ol
Abone ol 06 Ekim 2020 15:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı'nda konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

''Toplumun belli bir kesimi Diyanet İşleri Başkanlığımızın görev alanının sadece cami ile sınırlı olduğunu düşüyor. 

Corona virüs kurallarına uymamak kul hakkı yemektir. Diyanet camiamızın toplumu bilinçlendirme konusunda çabalarının aynı şekilde devam ettirmesini talep ediyorum. Diyanet personelimiz virüse karşı yürüttüğümüz mücadelede fedakarca görev yaptı. 

Ayasofya'yı asli kimliğine döndürmenin mutluluğunu yaşadık. Ayasofya kararı ile Türkiye iradesine vurulan bir prangadan kurtulmuştur. 

Türkiye din ve özgürlükler konusunda aşarı sergilerken batının bunun tam tersini yaptığını görüyoruz. Müslüman kadınlar başörtülerinden  dolayı sözlü ve fiziki tacize uğruyor. Sırf müslüman olduğu için işten atılan kişilerin haberlerini alıyoruz. DEAŞ benzeri ideolojik bir fanatizmin avrupa toplumlarını günden güne zehirlediğini görüyoruz.  

En vahimi müslümanların mukaddes değerlerine yönelik saldırıların fikir özgürlüğü olarak görülmesi. Batı'da ırkçılık ve yabancı düşmanlığı bizzat devletler tarafından yapılıyor.

MACRON'A TEPKİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ''islam krizde'' açıklaması tam anlamıyla saldırıdır. Daha bir hafta önce münasebetlerimiz geliştirelim derken nasıl da unuttu. Bizim ağzımızdan museviliğin yapılandırılmasına yönelik bir açıklama duydunuz mu, sen kimsin de islam yapılandırılmasına yönelik konuşabiliyorsun. Macron'un özellikle cahili olduğu meselelerde konuşurken dikkatli olması gerekiyor. Bunu kendisine defalarca söyledim.

Yorumlar